Axel Laurance tekent bij Alpecin-Deceuninck, Frans talent begint bij opleidingsploeg
foto: Cor Vos
zondag 18 december 2022 om 15:09

Axel Laurance tekent bij Alpecin-Deceuninck, Frans talent begint bij opleidingsploeg

Axel Laurance heeft zich voor twee jaar verbonden aan Alpecin-Deceuninck. De 21-jarige Fransman, die het afgelopen seizoen uitkwam voor B&B Hotels-KTM, zal in eerste instantie voor de opleidingsploeg gaan rijden. Uiterlijk 1 januari 2024 zal hij de overstap maken naar de hoofdmacht, schrijft Alpecin-Deceuninck op sociale media.

Laurance kreeg in augustus 2021 een stagecontract bij B&B Hotels-KTM, waar hij in 2022 definitief aan de slag ging. Het Franse ProTeam verdwijnt vanwege financiële problemen echter uit het profpeloton, zo werd onlangs bekend. Laurance moest dus op zoek naar een nieuwe ploeg. Daarbij kon hij wel behoorlijk wat resultaten voorleggen.

De meest in het oog springende uitslag van Laurance is zijn tweede plaats in de Bretagne Classic-Ouest-France, waar hij enkel Wout van Aert voor moest laten gaan. Niet veel later boekte de snelle Fransman de eerste zege uit zijn profcarrière. In de vierde etappe van de CRO Race klopte hij Jonathan Milan in de sprint van een uitgedund peloton. Gedurende het seizoen behaalde Laurance bovendien de nodige ereplaatsen. Zo werd hij twee keer derde in een etappe van de Ethias-Tour de Wallonie (2.Pro).

“Ik ben heel trots op deze stap”, zegt Laurance in een reactie op de sociale media van Alpecin-Deceuninck. “Ik ben ervan overtuigd dat ik me hier verder kan ontwikkelen en dat ik – stap voor stap – zal groeien richting de beste versie van mezelf. Ik twijfel er niet aan dat dit een heel mooi verhaal wordt.”

 
14 Reacties
Sorteer op:
18 december 2022
Leuke transfer, mooie aanwinst voor Alpecin. Die constructie met die opleidingsploeg mag stilaan toch wel wat aan banden worden gelegd. Op deze manier kan je bijna onbeperkt renners blijven toevoegen aan je ploeg.
  18 december 2022
  Ligt aan de UCI, die het maximum zou moeten verhogen (32/35?). De ploegen willen kennelijk meer renners kunnen opnemen. Extra plekjes zou voor de renners ook niet slecht zijn.
18 december 2022
Die gasten uit de opleidingsploeg(en) kunnen in theorie overal starten buiten de WorldTour, weinig verschil met de meeste ProConti-teams… als hij op dat niveau kan bevestigen met de blik op volgend jaar WT hebben zij beiden gewoon een goeie deal…
  18 december 2022
  @Polleke Hij hoeft niet te bevestigen zo te lezen. Hij heeft voor 2024 al een WT contract. Zelfde constructie zo te lezen als veel Development renners bij Jumbo Visma
18 december 2022
De nood is blijkbaar erg hoog als iemand als Laurance al genoegen moet nemen met een plekje in een opleidingsteam! Dan vrees ik toch voor de carrieres van veel van de B&B renners (of renners die dachten daar naar toe te gaan).
  18 december 2022
  Laurance is vast het nodige toegezegd. Is 21, nog tijd zat. Conci heeft ook gewoon een prima halfjaar bij Alpecin gedraaid in de opleidingsploeg en zit nu gebeiteld bij het WT-team.
18 december 2022
Een opvallende overstap. Volgens mij had hij genoeg keuzes om bij een WT team te tekenen en WT koersen te rijden.
  18 december 2022
  Volgens ‘Le Télégramme’ zouden zes ploegen interesse getoond hebben. Een week later berichtte men dat Axel zou kiezen voor QS of AG2R. Maar ja, zo zijn journalisten, omarmen elk gerucht zonder na te denken.
Bijzonder dat ze hem niet laten starten in de WT, als je tweede word in de Bretagne Classic achter D'n Wout ben je geen koekenbakker, heeft Alpecin al 30renners voor aankomend seizoen?
19 december 2022
Toch niet naar Soudal-Quickstep, wie wordt daar de 30e renner?
18 december 2022
Ok, David van der Poel krijgt binnenkort een gevulde enveloppe om naar het continentale team te gaan?
  18 december 2022
  @Ronellenfitsch Dat is niet nodig. Maar eerlijk gezegd is David van der Poel ook geen WT niveau
  18 december 2022
  Ik vraag me sowieso af waarom David in het WorldTour team zit en niet in het Devo Team. Hij wordt nooit in een WorldTour wedstrijd opgesteld.
  @Maillot à Pois voor dezelfde reden als Juraj en Peter Sagan, het is de broer van Mathieu!

Reacties zijn gesloten.