Auer klopt Olieslagers op de streep in eerste rit Vredeskoers U23

Auer klopt Olieslagers op de streep in eerste rit Vredeskoers U23

foto: Jan Brychta / TTV sport group

vrijdag 3 juni 2016 om 18:52

Daniel Auer heeft de eerste etappe in de Závod Míru U23, beter bekend als de Vredeskoers, op zijn naam gebracht. In de straten van Rýmařov was de 21-jarige Oostenrijker sneller dan onze landgenoot Bob Olieslagers en Michał Paluta. Adriaan Janssen pakte de bergtrui.

Oranje boven
In de openingsetappe probeerden meerdere renners een massasprint te ontlopen. Onder andere Pavel Sivakov deed een verwoede poging, maar het peloton liet de talentvolle Rus niet gaan. Het duurde dan ook een hele poos voordat er wél iemand de ruimte kreeg. Pascal Eenkhoorn koos namelijk in zijn eentje het ruime sop. Met nog 45 kilometer voor de boeg had hij nog een voorsprong van zo’n twee minuten, maar lange tijd leek hij op de dagzege af te soleren. In de laatste kilometer werd hij echter toch gegrepen, al leverde zijn escapade hem wel de trui voor de meest strijdlustigste renner op. Aanvankelijk leek Bob Olieslagers in de massasprint toch voor Nederlands dagsucces te zorgen, maar hij werd op de streep geklopt door Auer.

Reactie Olieslagers: ‘Verkeek me op de finish’
“Het was vandaag een lastig parcours met een aanvallend Nederland”, vertelt Rabobank-renner Olieslagers in een korte reactie na afloop aan WielerFlits. “Adriaan Janssen pakt daardoor bergtrui. Pascal Eenkhoorn gaat alleen in de aanval op vijftig kilometer en krijgt snel drie minuten voorsprong. In de finaleronde zat een kort klimmetje en de finish liep ook omhoog, met in de laatste honderd meter nog een strook kasseien. Ik sprak met de rest af om me te sparen voor een sprint. Pascal wordt helaas voor hem nipt gegrepen in laatste twee kilometer. In de sprint ga ik vroeg aan en verkijk ik me een beetje op de streep. Ik jumpte te laat en Daniel Auer komt er nog nipt over.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

GeorgPhilippTelevisiemann 3 juni 2016 om 21:19

Topfavoriet Costa op 8.42? Verklaring?

0
WCEendT 3 juni 2016 om 21:40

Hmm… is het olie-slagers of -olies-lagers?

Hoop dat Axeon nog wat moois gaat laten zien, verwacht het eigenlijk wel.

0
Youri IJnsen 3 juni 2016 om 22:16

@WCEendt
Dat denk ik niet. Ze rijden in de Nation’s Cup met landenteams ;)

0
Verweggistan 3 juni 2016 om 22:23

Olly Wood (https://twitter.com/olliewood95) op 4.

0
123poetertjes 3 juni 2016 om 22:44

Auer! Reed een ijzersterke seizoensopening maar was daarna driemaal poep, op wat nationale rondjes na. Fijn dat hij weer terug is.

0
trickstuff 4 juni 2016 om 00:18

Meest strijdlustigste?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone