Astana-Premier Tech wil verder met Vlasov: “Beter voor hem als hij bij ons blijft”

Astana-Premier Tech wil verder met Vlasov: “Beter voor hem als hij bij ons blijft”

Vlasov wint de Giro dell'Emilia - foto: Cor Vos

dinsdag 5 januari 2021 om 09:00

Aleksandr Vlasov was een van de absolute revelaties van het seizoen 2020. De 24-jarige Rus won de Mont Ventoux Dénivelé Challenge en de Giro dell’Emilia. Daarnaast werd hij derde in de Ronde van Lombardije, vijfde in Tirreno-Adriatico en elfde in de Vuelta a España. Reden genoeg voor Astana-Premier Tech om vol in te zetten op contractverlenging. Dat bevestigt Yana Seel – CEO van het team – aan WielerFlits.

Toch trekken andere ploegen nu al aan het klimtalent. Vlasov heeft nog een contract voor komend seizoen bij de Kazachse formatie. Maar de naam van de invloedrijke makelaar Giuseppe Acquadro zingt rondom het klimtalent. De veelbesproken Italiaan deinsde er in het verleden niet voor terug om contracten te verbreken. Denk bijvoorbeeld aan Egan Bernal en Andrey Amador.

Naar verluidt zou Acquadro dat ook nu geprobeerd hebben, om Vlasov zodoende voor veel geld onder te brengen bij miljoenenploeg INEOS Grenadiers. Door het vertrek van Miguel Ángel López en Vlasovs sterke jaar, beloofde sportief manager Alexander Vinokourov de jonge Rus een belangrijkere rol binnen zijn ploeg. Tot een contractbreuk kwam het niet.

De Britse ploeg van Sir David Brailsford zou Vlasov nu alsnog, na het aflopen van zijn huidige contract aan het einde van 2021, willen vastleggen. Maar dat gaat niet gebeuren, als het aan Seel ligt. “Ik denk zelf dat het voor Aleksandr verstandig is om bij ons te blijven”, vindt de CEO van Astana-Premier Tech. Vlasov krijgt komend jaar veel vertrouwen vanuit zijn huidige ploeg.

“Hij is nog heel jong en staat aan het begin van zijn loopbaan. Hij is vrij recent getrouwd en zijn privéleven is op dit moment ook heel erg belangrijk voor hem. Aleksandr is een heel capabele en slimme renner. Hij doet het heel goed, niet alleen sportief. Ook op organisatorisch vlak verbaast hij ons als jonge renner. Aleksandr neemt zijn verantwoordelijkheid sterk op zich”, zegt Seel.

Vlasov in de klimtijdrit van de Vuelta a España – foto: Cor Vos

Seel roemt het inzicht van de jonge Vlasov, van wie eerder op WielerFlits een uitgebreid portret te lezen was. Astana-Premier Tech is nu in onderhandeling met Vlasov om zijn aflopende verbintenis na komend seizoen te verlengen. Hij kan bij de Kazachse WorldTour-ploeg bijtekenen als kopman.

“Wij hopen hem te kunnen behouden”, zegt Seel. “INEOS Grenadiers heeft hem op dit moment in ieder geval nog niet ingelijfd voor 2022. Komend seizoen speelt Aleksandr een heel belangrijke rol binnen ons team. Zijn programma staat vast, al houd ik dat nog even geheim. Maar we zijn wel zeer ambitieus. In 2021 willen wij met Vlasov op het eindpodium van een grote ronde staan.”


Aanstaande woensdag volgt een uitgebreid interview met Yana Seel, de 36-jarige Belgische die de scepter zwaait bij Astana-Premier Tech.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Westland95 5 januari 2021 om 09:33

Zo jammer van die valse start in de Vuelta. Werd steeds beter gaandeweg.

0
Vinyakke 5 januari 2021 om 09:47

Wat een kloteteam toch heel die ineos!

0
Chasse_patate 5 januari 2021 om 09:51

Van mij mag Ineos opgedoekt worden.

0
IlPirata 5 januari 2021 om 09:55

Laat hem maar lekker ‘rijpen’bij Astana. Ineos heeft genoeg keuzes gezien de dure selectie.

0
nickdt 5 januari 2021 om 11:07

Snapt Ineos niet dat ze het wielrennen eigenhandig de nek om draaien.

0
Checco 5 januari 2021 om 11:36

Wat een geklaag over Ineos altijd. En Roglic, Dumoulin, Kruissie, Bennett en andere Kussjes horen dan wel weer samen in 1 team veronderstel ik?

0
ThorHushovd 5 januari 2021 om 12:04

Jumbo is ook een sterrenteam inderdaad, maar Ineos gaat veeeeeel verder. Even een korte hoofd vs hoofd:

Roglic vs Bernal
Dumoulin vs Thomas
Kruijswijk vs Carapaz
Bennett vs Porte
Kuss vs Hart

Daarmee is Jumbo uitgespeeld in renners die bijvoorbeeld podium grote ronde rijden of bijv. Parijs-Nice zouden kunnen winnen. Maar Ineos nog lange niet:
Yates, Adam
Martinez
Sivakov
(+ in mindere mate Kwiatkowski, De Plus, Sosa)

En wie nu Van Aert roept als ’tegengewicht’ nou ik heb Ganna en Dennis ook nog niet genoemd, die zich qua potentie ook zouden kunnen ontwikkelen tot gc-rijders – zeker na het zien van de beelden in 2020.

0
Checco 5 januari 2021 om 12:11

Ik zou de genoemde Jumbo-namen ook liever tégen dan met elkaar zien strijden id GT’s.

En id praktijk valt het meestal reuze mee. Heeft Ineos de grote rondes dit jaar compleet gedomineerd? Nee toch?

0
tendam 5 januari 2021 om 12:17

@checco
Het verschil is dat Ineos ze echt bij elkaar koopt. Bij Jumbo zijn alleen Van Aert en Dumoulin ‘gekocht’, waarbij Van Aert elders ook nog eens meer kon verdienen.

0
rahimns 5 januari 2021 om 12:42

@Checco dat kwam vooral door diverse blessures en de foute keuzes die gemaakt zijn tijdens de Corona pauze. Verder rijden ze toch een overtuigende Giro en waren toch ook heel sterk in de Vuelta. Pakken ook nog een etappezege mee in de Tour. Je wilt toch serieus hun niet vergelijken met TJV. Die hebben inderdaad een hele sterke ploeg maar komen in principe niet in de buurt van het sterrenteam van Ineos.

0
ThorHushovd 5 januari 2021 om 12:42

Nee eens we hebben eigenlijk een heel mooi jaar gehad qua GC gevechten in de grote rondes. Theorie en praktijk is inderdaad een verschil. Maar hun aankopen zijn niet misselijk. Neem Adam Yates, zou toch gek zijn als hij geen gc-kans heeft afgedwongen bij het tekenen van z'n contract? Je moet het maar managen, al die renners die voor eigen kans willen.

0
Checco 5 januari 2021 om 12:56

Ze hebben wel meer geld, maar doen naar mijn gevoel hetzelfde als andere teams zoals bv. Jumbo. Mss iets minder eigen kweek, hoewel ze vaak ook jonge talenten aantrekken. Net zoals Jumbo niet al hun toppers zelf heeft opgeleid.

Vind dat Ineos maakt de koers kapot!! gewoon wat overdreven. Tuurlijk scoren ze goed in de grote rondes, maar niet dat ze de rest compleet versmachten. Voor mij zijn ze niet eens topfavoriet om volgend jaar terug de Tour te winnen.

En in de eendagswedstrijden zijn ze al helemaal niet oppermachtig.

0
Marik 5 januari 2021 om 16:04

@Checco, en wat dacht je dan van jouw geliefde DQS? Iets met boter en een hoofd?

Verder is er echt een verschil tussen een heel sterk team en een team dat alles en iedereen opkoopt om de concurrentie zwakker te maken. Wie dat verschil niet ziet…tja…daar valt moeilijk mee te praten of discussiëren.

0
Checco 5 januari 2021 om 18:36

DQS ja, of alle andere grote teams… Lijkt mij dat elk team zoveel mogelijk goeie renners koopt als het budget toelaat. Ineos heeft meer geld, maar zie niet in hoe zij dan de grote boze wolf zijn die alles kapot maakt?

Verder sla je de bal mis wat betreft mijn grote voorkeur voor DQS. Van een beetje tegengas voor de haters ben ik daarentegen niet vies.

0
KimJungPoels 5 januari 2021 om 11:40

Hopelijk blijft hij bij Astana. Kan daar dit jaar naast Fuglsang al uitgroeien tot de absolute kopman. Bij Ineos gaat hij toch een heel aantal mannen tegenkomen van hetzelfde kaliber, dus daar zal het knokken worden voor het kopmanschap.

0
Romāns Vainšteins 5 januari 2021 om 11:50

Iedereen inclusief Vlasov weet dat hij beter blijft bij Astana.

0
Polleke 5 januari 2021 om 12:42

Als Vlasov al die nullen ziet gaat hij daar achteraan, of die nu van Astana of Ineos of eender wie komen…. en met groot gelijk…

0
FDJ 5 januari 2021 om 13:36

Of Astana de beste ploeg voor deze jongen is weet ik niet. Er zullen ongetwijfeld meer ploegen zijn waar hij zich kan ontwikkelen.

Ineos lijkt op het oog geen handige keuze met al die toppers, maar aan de andere kant is er met Sivakov een landgenoot en van het rijtje genoemde renners zullen Thomas en Porte aan het einde van hun toppen zijn. Porte kiest met Ineos min of meer voor een ondersteunende rol. Dat is wel een bonk aan ervaring wat je om je heen hebt.

Yates heeft al 2 mindere jaren en in Martinez zie ik meer een luxeknecht dan een uitgesproken kopman voor de grote rondes.

Hou je wat mij betreft vooral Bernal over als onomstreden kopman, als deze fit wordt na zijn blessure. Er liggen zoals hierboven al gesteld best mogelijkheden voor Vlasov.

0
Wim Kruithof 5 januari 2021 om 21:38

‘sportief manager Alexander Vinokourov’ blijft een olijke combinatie van woorden…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone