Astana-Premier Tech met Fuglsang, Lutsenko en Aranburu naar heuvelklassiekers

donderdag 15 april 2021 om 17:29
Astana-Premier Tech met Fuglsang, Lutsenko en Aranburu naar heuvelklassiekers

Alex Aranburu - foto: Cor Vos

Astana heeft zijn selecties voor de komende heuvelklassiekers, de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, bekendgemaakt. Met Jakob Fuglsang, Alexey Lutsenko, Alex Aranburu en Omar Fraile beschikt de ploeg over vier interessante pionnen.

De 36-jarige Fuglsang weet hoe het is om te winnen in de heuvelklassiekers. De ervaren Deen was twee jaar geleden nog de beste in Luik-Bastenaken-Luik. “Ik koester alleen maar goede herinneringen aan de Ardennenklassiekers. Ik wist er mijn eerste monumentale zege te boeken”, doelt Fuglsang op zijn zege in Luik. “Het zijn voor mij ideale wedstrijden.”

“Het nieuwe parcours van de Amstel Gold Race moet me goed liggen”, aldus Fuglsang. “Ik beschik over de goede conditie, aangezien ik in de Ronde van het Baskenland nog kon schaven aan mijn vorm.” Zijn werkgever Astana-Premier Tech zal ongetwijfeld ook hopen op sportieve uitschieters van Lutsenko, Aranburu en Fraile.

Deze renners reden net als Fuglsang de Ronde van het Baskenland. De Kazachse kampioen reed er voornamelijk in dienst van zijn kopmannen, Basken Fraile en Aranburu wisten zich dan weer te onderscheiden in hun thuisregio. Aranburu won zelfs met verve een etappe met finish in Sestao, voor ploegmaat Fraile.

Selectie flag-kz Astana-Premier Tech voor komende heuvelklassiekers
flag-es Alex Aranburu
flag-it Samuele Battistella
flag-za Stefan De Bod
flag-es Omar Fraile
flag-kz Alexey Lutsenko
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-ca Hugo Houle

Dit artikel delen:

6 Reacties

lo squalo dello Stretto 15 april 2021 om 18:02

Zeer sterk in de breedte, benieuwd of iemand het ook kan afmaken in één van de 3 koersen.

Romāns Vainšteins 15 april 2021 om 18:36

Mooi team dat gewoon de coureurs heeft om met 1 vd 3 koersen te gaan lopen, ik verwacht er wel wat van ja.

Krakowic 15 april 2021 om 18:51

Heerlijk team om oorlog mee te gaan maken. Heb sowieso steeds vaker het idee dat ze er bij Astana in vliegen om het erin vliegen en niet per se voor het resultaat. Het kan mij wel bekoren. Koersen om het publiek te vermaken en het levert volgens mij nog net zo vaak resultaat op als ploegen die heel behoudend koersen.

Titaantje 15 april 2021 om 19:31

Opvallend, geen Ion.

ChefSpijker 15 april 2021 om 22:21

Die richt zich op Romandië

Dr op en dr over 15 april 2021 om 23:53

Mooie ploeg.

AGR is wel een race die Aranburu op het lijf geschreven is eigenlijk. Benieuwd of z’n groeiproces al zo ver gevorderd is dat hij dit ook al aankan.

Fugl uiteraard kopman in LBL, die werkt het hele voorjaar al toe naar deze ene race.

Headlines

Materiaalzone

Populair