‘Astana en UAE Emirates vechten om handtekeningen gebroeders Izagirre’

‘Astana en UAE Emirates vechten om handtekeningen gebroeders Izagirre’

foto: Sirotti

zaterdag 18 augustus 2018 om 14:09

Vrijdag werd bekend dat Ion en Gorka Izagirre aan het einde van het seizoen Bahrain Merida zullen verlaten. De broers zouden volgens Cyclingweekly de overstap maken naar UAE Emirates. Cyclingnews bericht echter dat Astana zich heeft gemeld in de strijd om het tweetal.

Volgens het Engelstalige nieuwsmedium heeft de Kazachse formatie inmiddels een aanbieding op tafel gelegd. Hiermee lijkt een transfer naar UAE Emirates nog geen uitgemaakte zaak. De onderhandelingen zouden naar verluidt nog volop aan de gang zijn.

Gorka Izagirre wist dit jaar naar de Spaanse titel te rijden, terwijl zijn jongere broer Ion onder meer derde werd in de Ronde van het Baskenland en vierde in Parijs-Nice. Beide renners reden dit jaar de Tour de France, en kwamen dichtbij een ritzege.

Mocht Astana erin slagen om UAE Emirates af te troeven, dan verwelkomt het na Yuriy Natarov, Manuele Boaro en Davide Ballerini zijn vierde en vijfde aankoop. Daartegenover staat het vertrek van Michael Valgren en Jesper Hansen.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Baukema Tomoulin 18 augustus 2018 om 14:15

Edit: Al aangepast

xistnc 18 augustus 2018 om 14:17

Edit: Oeps, even in de war

Lay On 18 augustus 2018 om 14:23

Edit: klopt, aangepast

Samlambeej 18 augustus 2018 om 14:26

Laat ze naar UAE gaan. Die zijn wanhopig op zoek naar succes.
Astana is net zo goed bezig. Liever geen nieuwe kliekvorming met alle Basken daar.

Astana is op zoek naar een 2de grote rondekopman. Neem dan TD, WK of SO

west 18 augustus 2018 om 15:14

Kliekvorming met Basken? Het Baskenland is groter dan Nederland, dus dan moeten we ook maar nergens meer dan twee Nederlanders of Belgen hebben rijden? Of komt kliekvorming alleen voor bij buitenlanders?

Baukema Tomoulin 18 augustus 2018 om 15:17

Wie is SO? Die andere twee kom ik wel uit ;)

Chesron21 18 augustus 2018 om 15:38

Sam Oomen

Samlambeej 18 augustus 2018 om 17:32

@west
Heb je niet gehoord van de problemen bij Astana? Er was kliekvorming o.l.v. Aru (Italië is ook groter dan Nederland, lol wat een argument) en dat ging ten koste van de motivatie en de juiste koersinstelling. Daar zijn ze vanaf geraakt o.a. dankzij Valgren en Cort die zich in koersen als PN, DL uit de naad werkten voor de kopmannen en door wat nieuwe huisregels.
Door twee sterk nationalistische jongens binnen te halen die ook nog eens altijd op hetzelfde kamertje willen slapen, ga je m.i. weer de verkeerde kant op.

west 18 augustus 2018 om 17:53

Sterk nationalistische jongens? Doe effe normaal gast.

Ja ondermijnt je stelling zelf al, twee keer zelfs, eerst door nu te verkondigen dat er groepsvorming was door toedoen van Aru. Een persoon dus, niet een nationaliteit. En ten tweede dat de kliekvorming opgelost is door meerdere Denen… Waarom is een kliekje Denen dan wel prima?

En dan zeg je ook nog dat er nieuwe huisregels zijn die het ondervangen. Dus waar maak je je druk om?

Samlambeej 18 augustus 2018 om 18:35

@west
Een groep vorm je toch nooit alleen? Aru was de leider als sterkste renner.
Die gasten spreken nul Engels, geen Italiaans en liever nog Baskisch dan Spaans. (Zie interviews na winst) Het zijn vast aardige renners maar ik vind het zo asociaal om te eisen dat broerlief ook een contract moet krijgen zodat je op hem kan terugvallen in het geval dat je met niemand overeenkomt. Dan maar wachten op 1 zekerheid voor die 'prijs' bedoel ik met de Sunwebbers.
Denen, Belgen, Nederlanders passen zich van nature veel sneller aan dan Spanjaarden, Italianen. Om te beginnen met de taal. Ze hebben daarom ook bij Astana aan zowel de Russen als de Denen gevraagd om aan hun Italiaans te werken. De voertalen zijn er altijd Russisch en Italiaans geweest maar op het einde van de periode Nibali – Aru was er grote verdeeldheid tussen de Russen – Groep Aru en de rest.
Ik heb helemaal niks tegen Basken of welk volk dan ook dat liever onafhankelijk zou zijn maar ze houden er toch vaak een eigen starre denkwijze aan over. Waar op zich ook niks mis mee is maar wel onhandig in een internationale ploegsport.
Ach ik besef best dat ik generaliseer en aannames doe vanop afstand maar ik volg het allemaal en ze veranderen toch ook weer erg snel van team..

LucasR 19 augustus 2018 om 01:37

@West: Baskenland is natuurlijk niet groter dan Nederland, zowel qua aantal inwoners als oppervlakte niet.

Verweggistan 18 augustus 2018 om 14:26

Allebei de helft?

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone