ASO zinspeelt op Tour de France voor vrouwen

donderdag 7 mei 2020 om 09:44
ASO zinspeelt op Tour de France voor vrouwen

foto: Cor Vos

Tour de France-directeur Christian Prudhomme overweegt in 2022 een Tour de France voor vrouwen te organiseren. Dat heeft hij gezegd tegen persbureau AFP.


“We willen uitbreiden. Stap voor stap meer vrouwenwedstrijden”, aldus Prudhomme. “De UCI heeft duidelijk een visie voor het vrouwenwielrennen. We moeten ons blijven aanpassen. Ons doel blijft hetzelfde: een wedstrijd plannen na de Tour voor mannen. De kalender voor dit jaar ligt nu vast. Volgend jaar zijn er de Olympische Spelen dus 2022 is het meest logische.”

Prudhomme doet deze suggestie nadat eerder deze week bekend werd gemaakt dat er voor het eerst in de geschiedenis een Parijs-Roubaix voor vrouwen georganiseerd gaat worden.

De laatste La Grande Boucle féminine dateert alweer uit 2009, toen de Britse Emma Pooley de Oostenrijkse Christiane Soeder en Marianne Vos versloeg. Sinds 2014 organiseert de ASO tijdens de Tour wel de eendaagse vrouwenwedstrijd La Cours by Le Tour de France.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Cyclinglife 7 mei 2020 om 09:56

Hopelijk respecteren ze (al dan niet ander dwang) de giro rosa. En gaat deze in rangorde voor de tour de france van vrouwen.

0
Derierre de la course 7 mei 2020 om 10:13

Dat is maar net hoe groot ze de Tour voor vrouwen maken. Ze snappen bij de ASO ook wel dat een eendaagse tijdens de giro Gosa weinig toppers gaat trekken. Zetten ze er een rittenkoers van een week of meer tegenover dan wordt het wel een strijd om deelnemers. Misschien zal de Giro rosa door de historie wel wat meer goodwill hebben.

Het is ook nog 2 jaar weg dus ze zullen zelfs het moment nog uit moeten werken. I.v.m. afzettingen en vergunningen, maar ook media-aandacht, is dagelijks voorafgaand aan de mannen wellicht het meest ideaal. Echter is het een complete aanslag op de regio om nog eens zeg 12 teams te moeten huisvesten.

Ik denk dat ze bij de ASO geschrokken zijn van de positieve aandacht op de PR voor vrouwen en daarom dit snel de wereld in geslingerd hebben om mee te varen op de goodwill. Mooie kans om nu verder uit te werken en tijdens PR wat betere plannen te presenteren. Opportunisme ten top maar ik zie het deze keer door de vingers.

0
Cyclinglife 7 mei 2020 om 11:08

Dat laatste zal zeker meespelen. Ze hebben zelden echt oprecht interesse getoond in het vrouwenwielrennen.
In een tijd van “crisis” vrouwenwielrennen ineens mogelijk maken. Is ergens vreemd. Dat geeft mij aan dat het al veel langer mogelijk was ook op financieel gebied maar het “opzettelijk” is tegengehouden.

0
Verweggistan 7 mei 2020 om 14:51

Wow, wat een ommezwaai plots. Eerder al P-R. Waar een stukje contemplatie in quarantaine al niet goed voor kan zijn

0
Koers 7 mei 2020 om 20:41

Dat komt omdat je dameskoersen wel zonder publiek kunt houden..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone