ASO neemt organisatie Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt over

ASO neemt organisatie Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt over

foto: Sirotti

donderdag 5 januari 2017 om 12:47

De organisatie achter Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt valt vanaf vandaag onder de ASO. Vanaf 2017 maakt de Duitse wedstrijd, traditiegetrouw op 1 mei, deel uit van de WorldTour. Afgelopen seizoen won Alexander Kristoff.

Familiegevoel
Al sinds jaar en dag valt de organisatie van de koers onder dezelfde organisatie. “55 jaar nadat mijn vader en oom het evenement op poten zetten, heeft onze koers de topstatus in het wielrennen bereikt”, vertelt organisator Bernd Moos-Achenbach. “Ons voortdurende streven om de koers verder te ontwikkelen, kijk bijvoorbeeld naar onze nieuwe WorldTour-status, vraagt veel van ons. De ervaring van de ASO en haar medewerkers zullen hier voortaan aan bijdragen.”

ASO-general manager Yann LeMoënner is blij dat ook deze koers aan het ASO-portfolio is toegevoegd. “De Moos-familie heeft meer dan een halve eeuw aandacht besteed aan het promoten van wielrennen. We delen dezelfde aspiratie om het Duitse wielrennen in al haar aspecten te laten groeien. We hebben al jaren een goede relatie met het team van Bernd en zijn onder de indruk van het hoge niveau van de organisatie”, stelt LeMoënner in een persbericht.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Laatste man 5 januari 2017 om 13:46

Mooie koers altijd geweest. ASO wel makkelijk. Toen het wielrennen in Duitsland op z’n gat lag deden ze dit niet. Nu er weer Duitse toppers zijn, een Duitse Tourstart en de Tour in Duitsland wordt uitgezonden komen ze hulp aanbieden. Mij iets te simpel.

Of is dit nu te kort door de bocht?

RainbowJersey 5 januari 2017 om 14:02

Vanuit het perspectief van de wielerliefhebber is het inderdaad zo, Laatste Man. Vanuit een zakelijk perspectief kan ik de ASO wel begrijpen. Het wielrennen had in Duitsland geen goede naam en daardoor was er dus weinig te halen voor de ASO. Nu is dat anders.

Chrys 5 januari 2017 om 14:04

ASO heeft geld over nu Picardië, Qatar en Criterium International niet doorgaan en dan is Duitsland een prima investering met Frankfurt en volgend jaar de vernieuwde ronde van Duitsland.

Kwouter 5 januari 2017 om 14:06

ASO probeert stil aan de macht te grijpen, door eigenaar te worden van zoveel mogelijk belangrijke koersen, om vervolgens meer druk op UCI uit te kunnen oefenen.

Hoebele 5 januari 2017 om 15:49

Ik heb liever dat ze investeren in een koers met geschiedenis, in een land met wielerhistorie en -potentie, dan in Qatar.

Geurt Harm 5 januari 2017 om 16:23

ASO krijgt zo wel steeds meer macht en wordt een machtsblok tegenover de UCI. De vraag is of dat wenselijk is.

Viktrodriguez 5 januari 2017 om 18:42

Dat machtsblok waren ze natuurlijk al. Daar maakt wel of geen Frankfurt in dit opzicht niets uit als je het afzet tegen twee grote rondes, twee monumenten en nog twee voorbereidingskoersen op de Giro/Tour, qua oude WT-format.

Polleke 5 januari 2017 om 18:43

Nog een paar koersjes en afspraken met collegas organisatoren en dan adios UCI….dat is nu wel steeds duidelijker…

Sunrider 6 januari 2017 om 03:41

Dat weet ik zo net niet, zonder UCI geen OS en er zijn ook de nationale bonden. Wat wel te verwachten valt is dat de macht van de UCI afneemt en op den duur met een wat andere structuur en personen zal er wel meer consensus optreden. Frankrijk brengt alvast de huidige Franse vice-president in stelling om het tegen Cookson op te nemen in september.
http://www.cyclingnews.com/news/madiot-backs-lappartient-to-take-on-cookson-for-uci-presidency/

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair