Arvid de Kleijn oppermachtig in slotrit Deutschland Tour, eindwinst voor Ilan Van Wilder
foto: Cor Vos
zondag 27 augustus 2023 om 16:37

Arvid de Kleijn oppermachtig in slotrit Deutschland Tour, eindwinst voor Ilan Van Wilder

De eindoverwinning in de Deutschland Tour is gegaan naar Ilan Van Wilder. De Belgische kopman van Soudal Quick-Step kwam in de vlakke slotrit naar Bremen niet meer in de problemen. Daar werd na ruim 175 kilometer gesprint om de ritzege in de laatste etappe en bleek de Nederlander Arvid de Kleijn (Tudor) verreweg de snelste sprinter.

Met Ilan Van Wilder in de leiderstrui begon het peloton in de Deutschland Tour aan de slotrit van Hannover naar Bremen. De Belgische koploper had 11 seconden voorsprong op Felix Großschartner en 13 seconden op Pavel Sivakov. Daarachter hadden sprinters Danny van Poppel en Alex Aranburu nog zicht op het eindpodium, mochten zij onderweg of aan de meet bonificatieseconden kunnen grijpen.

Vijf onbekende Duitsers vormden de vlucht van de dag. Vinzent Dorn (Bike Aid) was nog de meest interessante naam, omdat hij de best geplaatste renner was vooraan op slechts 1.00 minuut van Van Wilder. De kopgroep pakte meer dan vier minuten voorsprong, waardoor Dorn een tijd lang virtueel aan de leiding reed.

De kopgroep van de dag – foto: Cor Vos

Het was een gevecht tegen de bierkaai, want 22 kilometer voor de finish werd de laatste vroege vluchter ingerekend. Daarna was het uitkijken naar de massasprint, al was de tussensprint op 5 kilometer voor de finish ook al interessant. Daar pakte Danny van Poppel namelijk drie bonificatieseconden, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met Sivakov op de derde plek in het algemeen klassement.

De échte massasprint werd goed voorbereid door Bahrain Victorious, maar het was in de laatste kilometer Tudor dat de beste lead-out had voor haar sprinter. Maikel Zijlaard zette Arvid de Kleijn uitstekend af, waarna de Nederlandse sprinter het met een indrukwekkende spurt afmaakte. Hij won met meerdere lengtes voorsprong, voor Phil Bauhaus (Bahrain Victorious) en Marius Mayrhofer (Team dsm-firmenich).

foto: Cor Vos

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2023 16:48
Lekker Arvid ! Wat een goed seizoen voor deze jongen, zijn beste tot nu toe.
27 augustus 2023 17:08
Zijlaard echt een top lead out. En De Kleijn fraai in dit veld.
27 augustus 2023 18:06
Sterke sprint van De Kleijn.
27 augustus 2023 16:52
De Ronde van Duitsland in vier ritjes ... Ik zou zeggen, opdoeken dit als er niet meer interesse is om te organiseren. Je kan overal prachtige parcoursen uitzetten in Duitsland voor een tiendaags rittenkoers maar dit spektakel is eerder een blamage.
27 augustus 2023 16:42
Wat top van ilan dat wordt een hele goeie
27 augustus 2023 16:52
Ilan was al een hele goede en deze overwinning gaat zijn zelfvertrouwen een boost geven
27 augustus 2023 17:12
Goed van Ilan en een mooie overwinning van Arvid.
Émilien Jeannière, daar had ik nog nooit van gehoord.
27 augustus 2023 19:04
@wielerlover

Vorig jaar heb ik Vernon bezig gezien in een Vlaamse koers. Ik kan me niet meer herinneren welke maar een van de vele 1.2 koersen.

Hij kreeg daar een perfecte lead out van oa Van Lerberghe. Tijdens de sprint kon hij niet op de trappers staan. Heel de sprint zittend in het zadel op 5e te worden. Dat was een heel slechte eerste indruk.

Die jongen wordt helaas nooit ofte nooit een topsprinter.
27 augustus 2023 18:04
Ik vraag me af hoe Vernon denkt een gipsprinter te worden. Heeft mij nog nooit overtuigd met zijn snelheid of positionering, maar heeft wel eens wat geluk gehad met de omstandigheden (plaatsing, tegenstand enz). Kan wel goed een heuvel over, zie rit 1 van deze ronden

Reacties zijn gesloten.