Aru en Rodriguez blijven vechten voor rood: “Alles is nog mogelijk”

donderdag 10 september 2015 om 11:33
Aru en Rodriguez blijven vechten voor rood: “Alles is nog mogelijk”

Fabio Aru - Foto: Sirotti

Met nog vier dagen te gaan draagt Tom Dumoulin in de Ronde van Spanje de rode leiderstrui. Fabio Aru en Joaquim Rodriguez hopen daar de komende etappes nog iets aan te kunnen veranderen. De Italiaan en de Spanjaard blijven strijdbaar.

Fabio Aru: “Alles is nog mogelijk”
Fabio Aru is van mening dat de strijd om de eindoverwinning in de Ronde van Spanje nog niet beslist is. De kopman Astana moet na de tijdrit Tom Dumoulin voor zich dulden, maar Aru heeft er vertrouwen in dat hij het tij kan keren. “Want er komen nog vier ritten aan”, citeert het ANP de Italiaan “En de verschillen zijn niet groot.” Aru verloor woensdag bijna twee minuten op Dumoulin, maar beperkte de schade. Met nog vier dagen te gaan bedraagt zijn achterstand slechts drie tellen. “Het verschil is niet groot”, benadrukt Aru. “Er is nog helemaal niet beslist. Aru liet niet in zijn kaarten kijken over het moment dat hij ten aanval gaat. “We zien wel”, aldus Aru. “Alles is nog mogelijk.”

Joaquim Rodriguez - Foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez – Foto: Sirotti

Joaquim Rodriguez: “Ik ga aanvallen”
Rodriguez kende een teleurstellende rit tegen de klok. Hij verloor meer dan drie minuten op Dumoulin. “Ik voelde me niet goed in de tijdrit, een typische Purito-tijdrit,” vertelde hij na afloop volgens persbureau Belga. “Ik was bijna beter op het vlakke, dan in de stukken bergop. Ik ben een beetje verrast door de goede prestatie van Aru. Hij deed het goed. Ik sta nog altijd derde. De Vuelta is nog niet voorbij. Er komen nog drie zware ritten aan. Ik heb al een plaatsje op het podium, maar ik droom nog steeds van die rode trui en daarvoor zal ik moeten aanvallen”, kondigt hij aan.

Algemeen klassement Vuelta 2015 na etappe 17
1. flag-nl Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) in 68u40m36s
2. flag-it Fabio Aru (Astana) op 3s
3. flag-es Joaquim Rodríguez op 1m15s

Dit artikel delen:

41 Reacties

pato45 10 september 2015 om 11:38

Aru reed een erg goede tijdrit, nooit verwacht..

Brakkel 10 september 2015 om 11:40

Purito kan beter Tom gaan helpen. Die 1m12s op Aru maakt hij toch niet meer goed. :-D

achilles 10 september 2015 om 11:41

Was ook wel wat geweest als hij zei: “3 seconden? Over and out, we kunnen even goed rechtstreeks naar Madrid.” ;)

Kwibus 10 september 2015 om 11:41

Dumoulin klimt heel goed, nooit verwacht…..

Indien je iets suggereerde pato45.

ah-ja 10 september 2015 om 11:43

Het verschil is inderdaad belachelijk klein

Roellii 10 september 2015 om 11:45

Ik verwacht vandaag niks van Aru, die zal de na weeën van de tijdrit meer* voelen dan Dumoulin.

vlek 10 september 2015 om 11:46

Aru heeft duidelijk aan zijn tijdrit gewerkt. De stand geeft nu wel een dubbel gevoel: normaal zou ik zo’n klein verschil geweldig vinden, nu had het een stuk groter mogen zijn.

Bovenstaande foto van Rodriguez zegt genoeg over zijn tijdrit. Wat zag dat er weer armoedig uit, zeker in combinatie met de brede wegen.

hiddenz 10 september 2015 om 11:50

Het zijn idd nog vier etappes en drie seconden is natuurlijk helemaal niets. Ik verwacht niet dat Tom zelfnog tijd zal pakken, dus mocht hij winnen dan is een verschil van 3 seconden wel echt ongelofelijk, dan zal Tom voortaan genoemd worden als winnaar met de kleinste marge ipv lemond

flyellus42 10 september 2015 om 11:58

wat een open deuren zeg. Nee Aru en Rodriguez zullen nu zeggen dat de vuelta voorbij is en dat ze de komende dagen rustig naar madrid zullen fietsen.

LaurentJalabert 10 september 2015 om 11:59

1 seconde per etappe, dan heeft Aru gewonnen. Het kan inderdaad nog steeds. Een zeer relevante en nieuwswaardig reactie van Aru, wie had dat verwacht. Wat een karakter heeft hij toch. Een ander had al lang de handdoek geworpen. Chappeau!

Borsje 10 september 2015 om 12:03

Gisteren had Jose de Cauwer een aardige beschouwing over (de vorm van) de zadels op tijdritfietsen, de zit op een tijdritfiets etc.. Zeer instructief (voor mij als niet-wielrenner….).

schipperaar 10 september 2015 om 12:10

Ja, zelfs rodriquez had het niet verwacht, toch best een kenner, net als Breukink trouwens.

LyndaLid 10 september 2015 om 12:10
Quote:
Alles is nog mogelijk

Dit is echt op elke manier het grootste onzin cliché dat bestaat.

Dat Aru nog denkt dat ie kan winnen snap ik heel goed, hij zal wel gek zijn om op te geven, maar de zin "alles is nog mogelijk" word ik altijd kriebelig van. Dat klopt namelijk gewoon niet.

Purito 10 september 2015 om 12:18

@LyndaLid
Jij doet net alsof er nog vier sprinetappes aankomen.

De komende ritten zijn misschien nog wel geschikter om aan te vallen dan rit 16. Smalle, onregelmatige wegen, vervelende klimmetjes, aankomsten na enkele afdalingen. Met een coup kun je wel wat flikken hoor. En als Aru nu een prima stel benen heeft vandaag, kan hij al gewoon tijd pakken op Dumoulin. En andersom ook.

Wat is 3 seconden nou. Ook al zijn de komende beklimmingen gunstig voor Dumoulin, dan nog moet hij maar om weten te gaan met de druk van een hijgende Aru in je nek en een zwakke eigen ploeg.

Kingstown 10 september 2015 om 12:24

@Purito:

het is maar hoe je het leest. Met “alles is nog mogelijk” zou je ook kunnen zeggen dat Aru nog 113-de kan worden in het Eindklassement, want tsja…alles is nog mogelijk. Nou is dat theoretisch ook wel het geval, maar ik durf wel de gewaagde stelling aan dat het niet mogelijk is.

Purito 10 september 2015 om 12:28

@Kingstown
Dit zijn zeker etappes waar je nog een minuut kunt verspelen, of zelfs meer. Maar dat moet de koers wel al vroeg hard gemaakt worden. Movistar lijkt me de aangewezen ploeg daarvoor. Astana zal wel een handje meehelpen. Heel misschien Tinkoff. Katusha zal dat wel niet doen.

Maar als bovenstaande gebeurt, dan is ‘alles is nog mogelijk’ helemaal geen onrealistische uitspraak.

batchieboy 10 september 2015 om 12:30

Stel dat het zo blijft, is dit dan de kleinste overwinning in een grote ronde ooit?

LyndaLid 10 september 2015 om 12:30

@ purito

Ik bedoel gewoon de stelling "alles is mogelijk", dat vind ik echt bah. Maar dat komt doordat ik laatst een discussie had met iemand die vond dat "als je maar hard genoeg je best doet, alles mogelijk is". Ik ben het daar echt zo hartstochtelijk mee oneens haha, maar dat merk je. Wat Aru zegt is net zo'n onzin cliché. Natuurlijk kan ie de Vuelta nog winnen, maar Chaves bijvoorbeeld niet meer, maar Dumoulin gaat niet zomaar weg zakken, en ook Rodriguez is kansloos.

Bovendien, de koers hard maken, dat maakt helemaal niet uit. Zoals ik gisteren al zei, wat maakt het nou uit dat Landa vroeg aangaat, of Luis Leon heel hard op kop gaat rijden? Dat maakt voor Dumoulin helemaal geen enkel verschil. Ze hebben al meerdere etappes geprobeerd de koers hard te maken, niets aan gehad. Drie seconden kan altijd, maar als ze een harde koers rijden dan kan Dumoulin die in Avila net zo goed pakken als Aru, ik denk zelfs dat hij meer kans heeft. En die afdalingen hoeven we niet voor te vrezen, dat kan Dumoulin beter (hoewel daar uberhaupt weinig verschil zal worden gemaakt).

josi 10 september 2015 om 12:33

Wil Purito nog serieus kans maken op de rode trui dan zal hij van redelijk ver moeten aanvallen en dat heb ik hem eigenlijk nog nooit zien doen.

Bazzz 10 september 2015 om 12:35

Pfff hoe letterlijk kan je iets nemen zeg! Als je van die quote al een punt kan maken, heb je echt niets te doen overdag

123poetertjes 10 september 2015 om 12:40

@LL
We hebben natuurlijk al wel een paar schier onmogelijke scenario’s in de Vuelta meegemaakt, met als recent hoogtepunt Fuente Dé in 2012 (waar Rodriguez juist het slachtoffer werd). Een paar juiste mannetjes meesturen in de vlucht en op een onverwacht moment zelf aanvallen kan bij vlagen mooi uitpakken.

Kingstown 10 september 2015 om 13:01

@Purito:

Jij denkt dat het realistisch is dat Aru 113-de gaat worden in het eindklassement?
Ik niet. En dus vind ik ook niet dat alles meer mogelijk is.

Pizzi 10 september 2015 om 13:20

Zaterdag stuurt Astana mannetjes vooruit. Waaronder LL Sanchez. Landa gaat knechten voor Aru. Klimintervallen rijden. Doel: Dumoulin afmatten. Aru jumpt vervolgens op de slotklim een kilometer voor de top weg uit de groep met Dumoulin, Valverde en Majka. Dumoulin kan nét niet volgen, Valverde profiteert. Vervolgens een Astana-ploegentijdritafdaling + Valverde. Aru boekt wat tijdwinst, maar Valverde pakt de boni's.

Maakt allemaal niet uit. Dumoulin pakt vandaag een paar seconden op Aru – eventueel inclusief boni's – en zondag in de massasprint waar Der John een gat laat vallen achter Dumoulin, waardoor 'ie in het klassement uiteindelijk 1 seconde over houdt op Aru.

1. Dumoulin
2. Aru
3. Purito

hiddenz 10 september 2015 om 13:21

@kingstown, of het realistisch is of niet, maakt niet eens uit. Aru kan nooit 2 uur 46 minuten verliezen. Dan komt hij buiten tijd binnen. Maar goed, de uitspraak alles is mogelijk moet gewoon in zijn context gezien worden, dat doet Purito wel en jij en LL niet.

jan jansen 10 september 2015 om 13:32

Dumoulin gaat aanvallen in de komende etappes. Hij gaat die ellendige italiaan verpulveren en het snot uit zijn neus rijden, zodat hij blij mag zijn als hij tweede blijft.

Headlines

Materiaalzone

Populair