Arthur van Dongen: “Ramon gaf aan dat deze sprint hem erg goed lag”

zondag 25 juni 2017 om 20:16

Arthur van Dongen zag vandaag in Montferland zijn pupil Ramon Sinkeldam Nederlands kampioen worden. In de wedstrijdbespreking vooraf had Sinkeldam al aangegeven hier te willen sprinten. “Hij gaf in de meeting duidelijk aan: deze sprint ligt mij heel erg goed’. Dus toen was de keuze heel snel gemaakt”, zegt de Sunweb-ploegleider tegen WielerFlits.

“Het was heel spannend”, beschrijft Van Dongen de eerste minuten na de finish. Het kwam namelijk aan op een fotofinish tussen Sinkeldam en Wouter Wippert. “Radio Tour duurde erg lang voordat ze bevestiging gaven van de winnaar en de tv in het grensgebied was niet altijd even duidelijk. Op een gegeven moment kwam het verlossende bericht, dat was natuurlijk een enorme ontlading.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

5 Reacties

assen 25 juni 2017 om 21:43

Ja, wat een ontlading! De blijdschap was erg groot bij renners van Sunweb, wat heb ik daar van genoten. Volgens mij is het daar heel plezierig koersen, als je Nederlander of Duitser bent in ieder geval. Ik weet niet of dat ook zo is als je Australier of Fransman bent, ik hoop het wel. ;-)

0
marehoek 25 juni 2017 om 22:38

En wat een klasse van Tom Dumoulin hoe hij zijn ploeg vandaag heeft geholpen.
Het was een al blijdschap in deze ploeg, mooi om te zien.

0
Jean Dumas 26 juni 2017 om 09:07

Mooi parcours, ook voor aanvallers. Als de juiste renners elkaar hadden gevonden (Dylan vB, TD en Boom), had je hier een klassieke kampioen gezien (niets ten nadele van Ramon).

0
schipperaar 26 juni 2017 om 10:29

@marehoek
Ken het gevoel, als er veel gelachen wordt gaan de prestaties omhoog, ontspannender spieren misschien? Tom lijkt naast alleskunner ook nog ploegleider, prachtig steekspel.

0
Koel 26 juni 2017 om 20:07

Mooie overwinning en zeker verdiend.
Enkele jaren geleden werd Ramon nog nipt geklopt door zijn maatje Terpstra.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone