Arnaud Démare wint enerverende derde etappe in Slowakije

vrijdag 20 september 2019 om 17:19
Arnaud Démare wint enerverende derde etappe in Slowakije

foto: Cor Vos

Arnaud Démare heeft de derde etappe van de Ronde van Slowakije op zijn naam geschreven. Op de oplopende aankomst in Hlohovec sprintte de Fransman het snelst van een uitgedund peloton. Yves Lampaert kwam als vijfde over de finish en behield het geel.

Zo bergachtig als gisteren werd het parcours vandaag niet op weg naar Hlohovec. De Slowaakse rittenkoers ging verder waar die een dag eerder gestopt was, namelijk in Ružomberok. Glooiende wegen brachten de renners na tachtig kilometer in Vyšehradné bij de eerste klim van de dag, ruim 25 kilometer later gevolgd door Bojnický Vrch. Dan ging het in dalende lijn naar Hlohovec, waar in de laatste tien kilometer de derde en laatste klim nog wachtte.

Kenny Molly op jacht naar bergpunten
Vier renners reden al vroeg weg uit het peloton. Mateusz Grabis, Gašper Katrašnik, Kenny Molly en Martin Urianstad sloegen de handen ineen en breidden hun voorsprong snel uit. Molly stond voor aanvang van de etappe derde in het bergklassement en wilde middels de ontsnapping zijn puntentotaal verder opvijzelen. Het peloton, onder aanvoering van Deceuninck-Quick Step van leider Yves Lampaert liet de vluchters niet te ver wegrijden en hield ze op twee à drie minuten.

Al op de eerste klim sloeg Molly zijn slag door zes punten op te strijken en daarmee ging hij aan Idar Andersen voorbij in het bergklassement. Ook op de klim bij Bojnický kwam de Belg als eerste over de top, waardoor hij leider Martin Salmon tot op één punt naderde. In de tien slotkilometers waren er weliswaar nog zes punten te verdienen op de laatste klim, maar vermoedelijk zou daar het peloton als eerste overheen komen.

Peloton breekt uiteen in waaiers
In het vervolg begon de voorsprong van de kopgroep namelijk steeds verder terug te lopen. Ook BORA-hansgrohe begon zich nadrukkelijk met de koers te bemoeien en op twintig kilometer van de finish waren de vluchters ingelopen. Yves Lampaert handhaafde zich goed van voren, terwijl het peloton flink was uitgedund door waaiers. Amper zestig renners begonnen aan de laatste tien kilometer, waar nog een klim van tweede categorie restte vlakvoor finishplaats Hlohovec.

Bolletjestrui Salmon was alert en pakte daar nieuwe belangrijke punten voor het bergklassement, waarin hij Molly dichtbij had zien komen. Het peloton lag weliswaar uiteen in stukken, maar de favorieten hadden zich niet laten verrassen. Op de oplopende finale in Hlohovec was Arnaud Démare de beste. Alexandr Riabushenko eindigde op de tweede plaats, Alexander Kristoff werd derde. Yves Lampaert kwam als vijfde over de streep en bleef leider.

Dit artikel delen:

13 Reacties

lander luypaert 20 september 2019 om 17:22

Zo die Riabushenko begint echt wel boven water te komen met zijn talent!

Maillot à Pois 20 september 2019 om 18:21

Maar was die voor zichzelf aan het sprinten of trok hij eigenlijk de sprint aan voor Kristoff?

Geen beelden gezien

lander luypaert 20 september 2019 om 18:23

Ik heb ook geen beelden kunnen zien maar Riabushenko ging voor klassement. Kristoff voor overwinning. Ik weet niet wat de bedoeling was haha.

Hollow Knight 20 september 2019 om 17:48

Waarom Lampaert geselecteerd werd voor het WK snap ik niet. Dat is geen winnaar en hij is ook nog eens een slechte knecht (zie maar naar Parijs-Roubaix dit jaar of het EK).

Zelf in dit zwakke deelnemersveld kan hij niet winnen.

Random wielerliefhebber. 20 september 2019 om 18:42

Je bedoelt die man die een hele goede ronde rijd met korte uitslagen in een heel behoorlijk deelnemersveld en ook nogeens eerste staat in het algemeen klassement?

Bevestigd juist dat hij in vorm is voor WK wat mij betreft.

KnightBiker 20 september 2019 om 19:17

Niet eens, je voorbeelden zijn een beetje correct maar Lampeart heeft eerdere jaren bewezen een teamplayer te zijn is nu in vorm en heeft al hele goede uitslagen gereden al is winnen lastig, Het kan wel. Lampeart gaat juist mee omdat hij beide kan: knechten In de diepe finale of eventueel zelf voor De overwinning gaan als hij Van achter gedekt wordt. Ik ga er ook Van uit dat hij wel voor Gilbert door het voor gaat als Het moet.
Lampeart zal ook wel weten dat die echte grote overwinning voor hem alleen kan als Een team achter zich heeft.

Peter Lippens 20 september 2019 om 19:43

Hollow staat blijkbaar voor hol, op het EK reed hij echt om zelf te winnen en dat zat er best in alleen was Viviani toen hij echt te sterk, leer er mee leven.

Random wielerliefhebber. 20 september 2019 om 17:49

Sinds deze koers is Lampaert opeens een sprinter/puncheur haha

xistnc 20 september 2019 om 20:39

Om jezelf dan tussen Küng en Pöstlberger in de uitslag terug te vinden?

fastforward 20 september 2019 om 19:35

Iemand een idee wat er aan de hand is met David Gaudu? Had ik vooraf wel getipt voor GC

fastforward 20 september 2019 om 19:36

Komt al de ritten bij de laatste binnen

lander luypaert 20 september 2019 om 19:41

Hij knecht en rijdt hele dag op kop van het peloton.

koos verrek 20 september 2019 om 20:13

Brijf spannend onderaan ’t klassement tussen Wakker en Coma. Ik geef wakker toch nog streepje voor en denk dat Coma op ’t end laatste zal worde

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone