Arnaud Démare spurt naar ritwinst in Route d’Occitanie

Arnaud Démare spurt naar ritwinst in Route d’Occitanie

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Arnaud Démare heeft de tweede etappe van La Route d’Occitanie winnend afgesloten. Pas in de laatste kilometer werd de vroege vlucht ingerekend, waarna de Fransman naar de ritzege kon sprinten. Chris Lawless eindigde op de tweede plek, Moreno Hofland werd derde.

De tweede etappe van de Franse rittenkoers was 187,7 kilometer lang. Tussen Labruguière en Martres-Tolosane lagen weliswaar de nodige hoogtemeters, maar zo zwaar als gisteren zou het niet worden. Onderweg waren er bergpunten te verdienen op klim naar Saint-Félix-de-Lauragais na een kleine zestig kilometer en de Côte de Lalaque na 109 kilometer. Daarna bleven de wegen nog geregeld bergop lopen, waardoor het voor de sprinters zwaar zou worden om te overleven.

Vier renners slaagden er in het eerste half uur in weg te rijden bij het peloton. De kopgroep was volledig Frans met Clément Carisey, Loïc Chetout, Kévin Le Cunff en Angelo Tulik. Met een marge van 2:55 kwamen de vluchters over de eerste klim. Movistar en Groupama-FDJ bevolkten intussen de voorposten van het peloton. Movistar in het belang van klassementsleider Alejandro Valverde, terwijl de Franse ploeg met Arnaud Démare mikte op het dagsucces.

Tegenaanvallers geraken niet vooraan
De vier avonturiers werden geruime tijd op twee à drie minuten gehouden – en daarmee binnen schootsafstand. Nadat Chetout op de tweede klim de meeste bergpunten opstreek, liet hij zich terugzakken in het peloton. In de laatste veertig kilometer zetten dan drie renners de tegenaanval in. De Fransen Lucas De Rossi, Yoann Paillot en Thomas Vaubourzeix gingen op jacht naar hun drie overgebleven landgenoten op kop van de koers.

Alle inspanningen van De Rossi, Paillot en Vaubourzeix ten spijt: de drie Fransen konden niet de aansluiting maken bij hun landgenoten. Toen zij weer werden ingerekend door het peloton, waren ook de vroege vluchters niet meer ver weg. En onder de rode vod voor de laatste kilometer waren ook zij eraan voor de moeite. Een sprint met een langgerekt peloton volgde, waarin Arnaud Démare het harde werk van zijn ploegmaats beloonde.

Dit artikel delen:

1 Reactie

04398 21 juni 2019 om 17:08

Hofland 3e?
wist niet dat ie nog fietste

Headlines

Materiaalzone

Populair