Arnaud Démare sprint naar winst in Brussels Cycling Classic

Arnaud Démare sprint naar winst in Brussels Cycling Classic
zaterdag 2 september 2017 om 16:24

Arnaud Démare heeft de 97e editie van de Brussels Cycling Classic op zijn naam geschreven. De Franse kampioen versloeg na een spannende koers Marko Kump (UAE Emirates) en André Greipel in de sprint.

Kopgroep van vijf kleurt openingsfase 
In de 97e editie van de Belgische semi-klassieker waren het Dimitri Peyskens (WB Veranclassic Aqua Protect), landgenoot Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij), Patryk Stosz (CCC Sprandi Polkowice), Sander Cordeel (Vérandas Willems-Crelan) en Stepan Kurianov (Gazprom-Rusvelo) die op avontuur trokken. De vijf reden al snel een voorsprong van vijf minuten bijeen op het peloton, dat werd aangevoerd door de ploeg van topfavoriet Marcel Kittel: Quick-Step Floors.

Voorsprong smelt als sneeuw voor de zon, favorieten Kittel en Bouhanni geven op
Waar een dergelijke kopgroep vaak het merendeel van de televisie-uitzending kleurt, ontbrandde de koers ditmaal echter al op goed zestig kilometer van de meet. Een sterke achtervolgende groep bestaande uit Tiesj Benoot, Sean de Bie, Duits kampioen Marcus Burghardt, Matthias Brändle, Geoffrey Soupe, Matti Breschel, landgenoten en ploegmakkers Pim Lighthart en Jesper Asselman, Olivier Le Gac, Truls Korsaeth en Nans Peters wist de sprong naar voren te maken.

Waar vooraan koers werd gemaakt, stond achteraan de poort wagenwijd open. Het grootste slachtoffer van de ontplooide initiatieven was topfavoriet Marcel Kittel. De Duitse spurtbom moest het peloton laten gaan op de achtste helling van de dag, de Rue d’Ittre. De vijfvoudig ritwinnaar in de Tour zag hierop geen heil meer om verder te koersen. Naast Kittel kon er ook een streep worden gezet door de namen van twee Franse snelheidsduivels: mede-favoriet Nacer Bouhanni en Rudy Barbier.

Spetterende finale, Brändle strandt in zicht van de haven
Door de opgave van Kittel verdween de cohesie in het peloton, wat de inleiding betekende van een spervuur aan demarrages. Niemand wist echter weg te raken, waardoor de voorsprong van de samengesmolten kopgroep bleef schommelen rond de minuut. Ook in de kopgroep stokte de samenwerking echter met het naderen van de finish. Op een kleine acht kilometer van de streep was het liedje voor het merendeel van de vluchters uit.

Dit was echter buiten Brändle gerekend. De voormalig houder van het werelduurrecord besloot nog eenmaal de turbo aan te zetten, en had met nog vier kilometer te gaan nog altijd een bonus van twintig seconden op het peloton. De voorsprong bleek uiteindelijk toch niet toereikend voor de Oostenrijk, die werd ingelopen onder de vod van de laatste kilometer. Een hectische sprint was het gevolg, met de Franse kampioen Arnaud Démare die van ver aanzette en de rest superieur achter zich wist te houden.

Dit artikel delen:

6 Reacties

jp.vanoosterhout 2 september 2017 om 16:49

moeilijk he die uitslag ??

0
TeamNL 2 september 2017 om 16:59

Sunweb valt hier wel tegen. Reden met Bauhaus, Waeytens en Walscheid.

Jammer dat Brandle het niet haalde.

0
ikbenprocycling 2 september 2017 om 17:01

Demare prima op de afspraak. Leuk zoals Brandle de finale kruidde. De Trek boys erachter hadden daarna een apart sprintplan.

0
Verweggistan 2 september 2017 om 18:24

Ik vind dit altijd wel een mooie wedstrijd.

@teamNL: Inderdaad; ze werden nu 14e, 15e en 16e met Sinkeldam, Teunissen en de Backer.

0
Lalsacien 2 september 2017 om 19:05

Ik vond de sprint niet echt hectisch. Brede baan en overzichtelijk.

0
sooike 2 september 2017 om 19:41

“Spetterende finale”….nou, nou, nou. Daar versta ik toch wat anders over. Kopgroep en koploper “volgens de regels” ingelopen en dan een eindsprint. Dat vind ik geen “spetterende finale”.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone