Démare kent aanloop naar Giro, Tour voor Küng, Molard, Madouas

maandag 29 juni 2020 om 19:01
Démare kent aanloop naar Giro, Tour voor Küng, Molard, Madouas

foto: Cor Vos (archief)

Update

Arnaud Démare herbegint zijn seizoen in Spanje met de Ronde van Burgos, zo heeft zijn ploeg Groupama-FDJ laten weten op social media. De Franse sprinter staat ook na de coronabreak niet aan de start van de Tour de France.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Démare blijft zich wel focussen op de Giro d’Italia. Aanvankelijk was het plan om ook een debuut te maken in de Vuelta a España. Groupama-FDJ rept, gezien de overlap op de kalender, nu met geen woord meer over de Spaanse ronde. Démare zal na de Ronde van Burgos (28 juli-1 augustus) naar Italië reizen voor Milaan-Turijn en Milaan-San Remo.

Na de VOO-Ronde van Wallonië trekt Démare naar zijn thuisland Frankrijk voor de nationale kampioenschappen. De 28-jarige renner zal dit jaar dus niet deelnemen aan de Tour de France, maar rijdt in aanloop naar de Giro wel de nodige koersen in Frankrijk met de Tour du Poitou-Charentes, de GP de Fourmies en Parijs-Chauny.

Démare zal in aanloop naar de Ronde van Italië ook nog de nodige kilometers malen in de Ronde van Luxemburg. De rappe renner hoopt in de Giro naar dagsucces te sprinten. Vorig jaar was hij de beste in de tiende etappe met aankomst in Modena en leek hij even op weg naar de paarse puntentrui. Démare reed in 2020 al de UAE Tour.

Küng en Sarreau 
Groupama-FDJ heeft ook de programma’s van hardrijder Stefan Küng en tweede sprinter Marc Sarreau gecommuniceerd. Küng focust zich op de Tour de France en de klassiekers in Italië, België en Frankrijk. Sarreau zal geen grote ronde betwisten, maar mag zich wel bewijzen in enkele prestigieuze rittenkoersen en eendagswedstrijden.

Update 19.00 uur: Molard en Madouas naar de Tour
In navolging van Démare, Küng en Sarreau heeft Groupama-FDJ ook de programma’s van Rudy Molard (30) en Valentin Madouas (23) naar buiten gebracht. Beide renners rijden de Tour de France, dat is voor Madouas zijn debuut, en daarna het Ardense drieluik. Voor Molard staat de Ronde van Lombardije nog op zijn programma, terwijl Madouas in oktober voor het eerst de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix rijdt.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Etio 29 juni 2020 om 13:08

Tijdrijder Stefan Küng kan dus ook niet het WK tijdrijden in eigen land rijden aangezien hij de TdF doet. Ben benieuwd of dit er nog voor gaat zorgen dat de tijdrit toch wordt verplaatst naar woensdag. Küng is op dit vlakke parcours een kandidaat voor Top 5 en misschien zelfs wel voor het podium (een race in eigen land kan soms vleugels geven).

0
Thoin 29 juni 2020 om 13:56

Voor FDJ is een potentiële tourwinst met Pinot, waarbij Kung als hardrijder een belangrijke rol heeft, belangrijker dan een WK Tijdrijden.
Dit toont nog maar eens dat tijdrijden in aanzien serieus aan het verliezen is.

0
Melkzuur 29 juni 2020 om 17:40

Is België eindelijk nog eens een tijdrit-natie, maken ze het onderdeel onbelangrijk.

0
Titaantje 29 juni 2020 om 19:39

Waarom ze Madouas de kasseien op gaan sturen is mij een raadsel.

0
Verweggistan 29 juni 2020 om 19:47

Ik denk wel dat het goed is om dat op die leeftijd eens te proberen. Vlaanderen zou hem best moeten liggen.

0
Gilberto 29 juni 2020 om 19:53

Zeer benieuwd naar Madouas

0
IlPirata 30 juni 2020 om 15:57

Met madouas en gaudu zit Pinot voor het hooggebergte wel goed omringd.

0
Brabander 30 juni 2020 om 21:02

Madouas na zijn uitstekende Giro vorig jaar weinig meer zien rijden. Zit behoorlijk wat potentie in volgens mij

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone