Arnaud Démare maakt debuut in Vuelta, slaat Tour over

vrijdag 17 januari 2020 om 13:39
Arnaud Démare maakt debuut in Vuelta, slaat Tour over

foto: Cor Vos (archief)

Arnaud Démare zal ook dit jaar niet aan de start staan van de Tour de France. De Franse sprinter van Groupama-FDJ geeft de voorkeur aan de Giro d’Italia en de Vuelta a España, zo laat zijn ploeg weten via social media. Dit betekent dat Démare zijn debuut zal maken in de Spaanse ronde.

De 28-jarige Démare hoopt in de Vuelta een etappezege te boeken, aangezien hij dan in alle grote rondes een rit heeft gewonnen. De Fransman won eerder al twee ritten in de Tour, terwijl hij vorig jaar de beste was in de tiende etappe van de Ronde van Italië. Voor Démare is het de eerste keer dat hij twee grote rondes in één seizoen zal betwisten.

Démare zal voor het tweede jaar op rij niet deelnemen aan de Tour. Zijn ploeg Groupama-FDJ mikt in juli op de eindzege met Thibaut Pinot, die vorig jaar nog gedesillusioneerd moest opgeven vanwege een knieblessure.

Dit artikel delen:

6 Reacties

tdola 17 januari 2020 om 14:01

Steeds meer ploegen met een sprinter voor de giro / vuelta.
Als sprinter meer concurrentie, maar ook meer ploegen die vluchters willen terughalen.

Bikeage 17 januari 2020 om 15:40

Geen Bardet en geen Demare in de Tour. Frankrijk zal ontgoocheld zijn!

Japsie 17 januari 2020 om 16:38

Mwa met Alaflip en die rakker uit de Vogezen zijn er betere opties inmiddels

KnightBiker 17 januari 2020 om 17:24

Demare is meer een klassieke renner met een eindschot dan een pure sprinter. Hij zou er goed aan doen de zelfde doelen te stellen als Alexander Kristoff.

Titaantje 17 januari 2020 om 19:00

Komt in de klassiekers toch behoorlijk tekort, meer nog dan een Zabel en Hushovd destijds. In de sprint leek hij het echt even te gaan maken en FDJ had ook behoorlijk beinvesteerd in een trein voor hem, maar nu wordt begrijpelijk toch de kaart Punot getrokken.

Derierre de la course 17 januari 2020 om 21:06

Dit jaar de paarse trui niet door je handen laten glippen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair