Arkéa-Samsic verrast door geruchten over mogelijk vertrek Nairo Quintana

maandag 30 augustus 2021 om 14:28
Arkéa-Samsic verrast door geruchten over mogelijk vertrek Nairo Quintana

foto: Cor Vos

Nairo Quintana zou op het punt staan om, ondanks een doorlopend contract, te vertrekken bij Arkéa-Samsic. AG2R Citroën, BORA-hansgrohe en Bahrain Victorious worden door Marca gelinkt aan de Colombiaanse klimmer. Ploegmanager Emmanuel Hubert van Arkéa-Samsic reageert verrast.

Na de Tour de France en de Olympische Spelen reisde Quintana terug naar Colombia, om zich daar voor te bereiden op de laatste maanden van het seizoen. Volgens Marca zou hij ook nadenken over zijn toekomst bij Arkéa-Samsic, waar de kopman ‘geen solide steun’ zou hebben en ook geen topprestaties kan leveren. Diverse WorldTour-ploegen zouden in de markt zijn om Quintana na dit seizoen over te nemen.

Bij het management van Arkéa-Samsic is dat bericht ook binnengekomen. “Maar hij staat nog onder contract tot het einde van het seizoen 2022”, reageert ploegbaas Hubert bij Le Télégramme. “Hij zal volgend seizoen nog bij ons rijden. Hij is net terug uit Colombia en nu in Monaco. Ik heb hem onlangs telefonisch gesproken en zijn geen problemen. Ik begrijp deze geruchten dan ook niet. Ik ben verrast.”

De 31-jarige Quintana rijdt sinds 2020 voor Arkéa-Samsic, na acht jaren als kopman bij Movistar. In Franse dienst kwam hij tot zeven overwinningen. Dit jaar won Quintana een rit en het eindklassement in de Vuelta Asturias.

Dit artikel delen:

7 Reacties

josi 30 augustus 2021 om 14:41

Wat voor solide steun had hij dan verwacht bij Arkea… zoiets als bij Movistar?

Murcia 30 augustus 2021 om 15:48

Nairo koos welbewust voor de centen bij een ploeg die verder niet bepaald geweldig gestoffeerd is voor het rondewerk. Zijn prestatiecurve is bij Arkea verder gedaald en het lijkt er op dat hij ipv naar zichzelf te kijken de schuld in zijn geheel bij de ploeg legt die hem ruim 2 miljoen per jaar overmaakt. Niet erg netjes, Denk heeft bij Bora de poort voor zuid-amerikanen een klein beetje open gezet maar ik zie hem niet een veteraan als
Quintana toevoegen zeker niet als die nog een jaar vast ligt.

Scott Sunderland 30 augustus 2021 om 16:16

Als Bahrein interesse heeft, zou dat dan kunnen betekenen dat het aflopende contract van Landa mogelijk niet verlengd wordt ?

CrazyVonkyStyl3 30 augustus 2021 om 17:25

Lijkt me dat die twee niet meer samen in een ploeg gaan rijden. Of volledige programma’s langs elkaar. Maar teamhopper Landa zou natuurlijk zomaar weer voor 2 jaar ergens anders heen kunnen gaan.

Anton van Valouwe 30 augustus 2021 om 17:57

Dat is toch niet zo'n verlies? één demarrage en daarna er volledig doorheen zakken, zonde van het geld!

Draadband 30 augustus 2021 om 22:53

Speculatief artikel, speculatieve reacties.

Tompot 31 augustus 2021 om 11:15

Strik er om heen en toedels zeggen, vergane glorie

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair