Arkéa-Samsic wil met Quintana binnen drie jaar grote ronde winnen

maandag 2 september 2019 om 15:01
Arkéa-Samsic wil met Quintana binnen drie jaar grote ronde winnen

foto: Cor Vos

De transfer was al bevestigd, maar nu schreeuwt ook Arkéa-Samsic het van de daken: Nairo Quintana rijdt de komende drie seizoenen voor de Franse formatie. De 29-jarige Colombiaan vertrekt na acht jaar bij Movistar, waar hij in 2012 zijn profdebuut maakte. In zijn kielzog trekt Arkéa-Samsic nog drie renners aan.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Bij Arkéa-Samsic is de Zuid-Amerikaanse pocketklimmer de absolute kopman. Quintana mag dan ook meerdere renners meenemen naar de Franse formatie. Zijn jongere broer Dayer Quintana (Neri Sottoli-Selle Italia-KTM) is eveneens gepresenteerd voor drie seizoen. Diego Rosa (Team Ineos) en Winner Anacona (Movistar) tekenen een contract voor twee seizoenen. Zij zijn op voorspraak van Quintana gekomen en zullen in de grote rondes in dienst rijden.

Quintana won in dienst van Movistar een keer de Giro d’Italia en de Vuelta a España, en stond drie keer op het eindpodium in de Tour de France. Momenteel staat hij aan de leiding van de Ronde van Spanje.

Quintana: “Doel is om de Tour te winnen”
“Mijn ambities blijven hetzelfde. Voor mijzelf en voor de ploeg is het doel om te strijden voor winst in de Tour de France”, geeft Quintana aan. “Dit is een kantelpunt in zijn loopbaan, maar zeker wel een positief kantelpunt. We zullen aan bepaalde dingen moeten wennen, bijvoorbeeld de taal, maar ik zal vooral blijven doen wat ik leuk vind.”

Manager: “Grote ronde winnen binnen drie jaar”
Algemeen manager Emmanuel Hubert kijkt uit naar het volgende seizoen: “Onze ploeg zal in 2020 bestaan uit 28 renners, die niets te vrezen hebben voor de beste teams in de WorldTour. We geven onszelf drie seizoenen om een grote ronde te winnen. Dat is de doelstelling die wij willen realiseren. De samenwerking tussen Nairo en Warren Barguil moet hen sterker maken, ze moeten elkaar gebruiken. Ik ben er namelijk ook van overtuigd dat Warren het vermogen heeft om te schitteren in het klassement en daarbij willen wij hem helpen.”

Hubert wil met zijn ploeg op alle terreinen meedoen en dus kondigt hij een versterking aan op het gebied van sprinten. Het is een publiek geheim dat Nacer Bouhanni op weg is naar Arkéa-Samsic. “Mijn doel is om een van de mooiste wielerploegen ter wereld te bouwen. Daarvoor moeten we op alle niveaus streng en professioneel zijn. We zijn niet langer een klein familieteam”, aldus Hubert.

Dit artikel delen:

26 Reacties

oscarfreirefan 2 september 2019 om 15:07

Toch hopen dat ze bij arkea nog 2 absolute kopmannen aantrekken. Anders ga ik het toch wel missen hoor

0
Fieldbird 2 september 2019 om 15:24

En dat gaat ze niet lukken zolang Quintana minuten blijft verliezen in tijdritten.

0
Scott Sunderland 2 september 2019 om 15:24

De focus van deze ploeg ligt voornamelijk bij de Tour. Quintana is meestal beter in de Giro en de Vuelta. Zelfs als hij zich volledig op de Tour richt en de Giro niet rijdt, wil het telkens niet lukken wat betreft eindklassement.

0
Verweggistan 2 september 2019 om 15:28

Ik vind kleine familieteams leuker.

0
Chasse_patate 2 september 2019 om 15:53

whahaha ik moest lachen toen ik de titel las, dat gaat echt niet meer gebeuren.

0
Scott Sunderland 2 september 2019 om 16:08

Ik zie het wel gebeuren hoor die mooie samenwerking tussen Quintana en Barguil en Greipel die de sprints wint… Of misschien toch niet.

0
Johnny7 2 september 2019 om 16:09

Vreemde vogel die Quintana. Al jaren niet meer geweldig in vorm maar nu is hij in de Vuelta wel weer lekker bezig. Kan nog een klap krijgen natuurlijk in die laatste week. Op zijn oude niveau kan hij nog een keer de Vuelta/Giro met weinig tijdritkilometers winnen en een niet al te sterk deelnemersveld.

*Btw echt een heel slecht filmpje pff…

0
adelaarvanantwerpen 2 september 2019 om 16:16

Op zijn oude niveau maakt hij gehakt van bijna alle renners ook in een sterk deelnemersveld.

0
Olly 2 september 2019 om 16:14

Ik vrees dat hij toch een blok van Movistar tegen zich zal hebben. Als dat team na dit seizoen, buiten Alejandro om, nog een kopman heeft om een blok te kunnen vormen.
Verder denk ik dat dit net als de move van Nikki Terpstra toch een zeer gewaagde sprong in het diepe is. Waarbij het gemis van een sterke ploeg om je heen, toch wel een bittere pil is die hem veel overwinningen kan gaan kosten.

0
josi 2 september 2019 om 16:19

Ja, als Quintana dan alleen op kop gaat in de Tour heb je kans dat Movistar achter hem tempo gaat maken. O nee, wacht, dat was de afgelopen Tour…

0
Brummel 2 september 2019 om 16:25

lol @ josi

0
west 2 september 2019 om 16:16

Samenwerken met Barguil? Die is Valverde-light, dus ben benieuwd…

0
josi 2 september 2019 om 16:26

Zijn ambities blijven hetzelfde. Helaas voor hem zal het resultaat ook wel hetzelfde blijven. De kans dat Quintana ooit nog eens de Tour gaat winnen, lijkt me vrijwel nihil. Een switch naar Arkea zal daar weinig aan veranderen.

0
Charlie33 2 september 2019 om 16:47

Pocketklimmer. Ik dacht dat Dominico Pozzovivo dat al was.

0
Covadonga 2 september 2019 om 19:14

Lol

0
Haanaf 2 september 2019 om 16:58

Dan was mijn keus toch niet op Quintana gevallen.

Aan de andere kant, de Vuelta is wel vaker gewonnen door outsiders.

0
Leonard Stiksma 2 september 2019 om 18:02

Kwestie van tijd. Quintus wordt elk jaar beter, zeker zonder Valverde als rem.

Heb vorig jaar na het criterium van Bielefeld nog een praatje met hem mogen maken. Sympathieke gast.

0
de winnaars 2 september 2019 om 19:31

Quintana zal de tour NOOIT meer winnen ….punt

0
teegeevee 2 september 2019 om 19:59

Van een mogelijke fusie met Kathusa plots geen sprake meer?

0
Verweggistan 2 september 2019 om 22:01

Dat heeft Arkea vanaf het begin ontkend.

0
Jan Blokland 2 september 2019 om 20:27

Dat zal hij toch echt rap moeten bewerkstelligen. Drie jaar lijkt me uitzichtloos met talenten zoals Roglic, Bernal, Pocagar en wie weet het aanstormende talent Evenepoel in de toekomst. Dan hebben we het ook nog niet over Dumoulin, Landa, Froome.
Waar moet Quintana al die energie vandaan halen over drie jaar.

0
Damien Heuvel 2 september 2019 om 22:53

Arkea Samsic wil een grote ronde winnen met Quintana.

Tsja, en ik wil deze week de Euromillions winnen met 145 miljoen in de pot. De kans dat het tweede gebeurd is groter als wat in deze titel staat.

0
sooike 3 september 2019 om 00:23

Een dikke portemonnee doet wonderen….zelfs voor Quintana !

0
Pascal De Kooning 3 september 2019 om 00:26

Quintana zal nooit de Tour winnen.

0
Kevin Lowagie 3 september 2019 om 08:21

Naar mijn gevoel zal hij de Tour nooit winnen. Hij verliest te veel tijd in het tijdrijden. Bovendien is een sterk team in de breedte erg belangrijk in de Tour. Op een vreemde manier is hij vaak beter in de Vuelta met reeds een Tour in de benen als opwarmer…

0
Baukema Tomoulin 3 september 2019 om 08:34

Nouja, we weten niet beter dan wat Quintana bij Movistar kan. Wellicht helpt een andere ploeg of ploegstructuur hem wel enorm in het presteren. Gedachte expiriment is dan direct Sunweb natuurlijk. Van het losse:’doe maar waar je zin in hebt in voorbereiding op de tour’ bij Movistar naar het ‘strakke met protocollen gereguleerde’ bij Sunweb. Maar misschien heeft Arkea Samsic dat ook, of wil het dat gaan hebben.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone