‘Quintana neemt broer Dayer, Anacona en Fernández mee naar Arkéa-Samsic’

‘Quintana neemt broer Dayer, Anacona en Fernández mee naar Arkéa-Samsic’

©Cor Vos

dinsdag 9 juli 2019 om 15:21

Nairo Quintana trekt naar Arkéa-Samsic. Wat een paar weken geleden nog een gerucht was, werd ondertussen al vanuit meerdere hoeken bevestigd. Volgens onze bronnen maakt Quintana niet alléen de overstap: Winner Anacona en Ruben Fernández zouden dezelfde beweging maken. Ook Dayer zal in 2020 opnieuw zijn oudere broer vervoegen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dayer Quintana (26) was van 2014 tot 2018 al ploegmaat van Nairo bij Movistar, maar verhuisde eind vorig jaar naar Neri Sottoli-Selle Italia. Volgend jaar worden de broers dus opnieuw herenigd.

Ruben Fernández (28) en Winner Anacona (30) zijn al vijf jaar ploegmaats van Nairo Quintana bij de Spaanse formatie. Ook zij volgen hun kopman naar het ambitieuze Franse team.

Een tijdje geleden meldden we al dat Arkéa-Samsic zich in 2020 ook versterkt met Nacer Bouhanni, die niet meer gewenst is bij Cofidis.

Dit artikel delen:

18 Reacties

RodyTur10 9 juli 2019 om 15:33

Toch zeer opmerkelijk dat een klassementsrenner die al 6x podium heeft gereden in een GT en qua leeftijd nog op de top van zijn kunnen zou moeten zijn voor zo’n kleine ploeg tekent. En de knechten die hij meeneemt zijn ook niet van bijzonder allure.

Ster van Quintana is tanende. De laatste twee jaar ook slechts twee World Tour overwinningen geboekt, maar het blijft toch een wereldtopper.

0
Brabander 9 juli 2019 om 15:34

Blijf het een aparte transfer vinden. Quintana lijkt zowat vergroeid met Movistar en dan nu naar kleine ploeg. Benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Wat mij betreft echt een gevalletje ‘het kan vriezen, het kan dooien’

0
Viktrodriguez 9 juli 2019 om 18:00

Nou ja, vergroeid met Movistar? Paar jaar geleden leek ie al hardnekkig op weg naar de uitgang van die ploeg en zal wel de reden zijn dat Dayer er ook niet meer rijdt. Ik krijg eerlijk gezegd ook het idee dat meneer juist ook niet goed in de groep ligt bij diezelfde ploeg.

Daarnaast zal hij van de grote drie ook nog wel het minst interessant zijn voor de Spaanse hoofdsponsor.

0
freirefreire 9 juli 2019 om 15:51

Hoe kan het toch dat kleine Franse ploegjes ineens het geld hebben om renners van wereldfaam aan te trekken? Van Bouhanni en Barguil kan ik het als Fransen nog begrijpen. Van Greipel en Terpstra, jongens die (met het diepste respect) hun beste jaren waarschijnlijk achter zich hebben, ook. Maar Quintana en Viviani (Cofidis) lijken me toch niet de goedkoopste opties voor deze ploegen, terwijl het geld daar niet bepaald tegen de plinten omhoog klotst. Of zie ik iets over het hoofd?

0
KnightBiker 9 juli 2019 om 16:13

Cofidis word world-tour komend jaar met dito budget verhoging = geld voor Viviani
Total komend jaar ook world-tour dus daar komt ook budget bij (al was het maar omdat Total de boel overnam en veel meer budget heeft)

dat Arkea dit doet verbaast hoewel ze weinig succes kopen met een versleten Greipel en een haperende Barguil. Ik heb ook niet begrepen dat ze WT worden maar met Quintana erbij is dat wellicht ook niet zo nodig, de uitnodigingen komen wel.
Dat Quintana niet meer verbeterd zou kunnen, maar het is nog echt te vroeg om hem af te schrijven: een Vuelta of Giro kan zeker nog.

0
Lucas1234 9 juli 2019 om 15:55

Vind ik mooi nieuws, ik zie graag dat de goede renners meer worden verspreid over verschillende ploegen en tegen elkaar rijden in plaats van met elkaar.

0
IlPirata 9 juli 2019 om 19:00

@Lucas1234 Zeer eens.

0
Jandepandaman 9 juli 2019 om 16:03

Beetje net als Sagan naar Bora toentertijd. Leuke ontwikkeling!

0
rennerske 9 juli 2019 om 16:51

Eens, toppers in verschillende ploegen. Alleen jammer dat Ineos daar niet in mee gaat.

0
Johnny7 9 juli 2019 om 16:15

Anacona is echt een goede helper, Fernandez wat minder de laatste 2 jaar maar dat is toch een goede deal voor Quintana hoor.

0
koos verrek 9 juli 2019 om 17:38

Die gaan veel Arkea’s verkope in Colombia op die manier

0
Viktrodriguez 9 juli 2019 om 17:57

Geen idee hoe ze Arkea’s gaan verkopen, want de sponsor is een bank-verzekeraar.

0
wimpy 9 juli 2019 om 17:57

1 ploegentijdrit voor Quintana met dit team en zijn klassement is al om zeep….zie hem geen anderhalve minuut zomaar wegrijden van de concurrentie

0
Viktrodriguez 9 juli 2019 om 18:03

Dat ligt natuurlijk niet alleen aan de ploeg, maar ook aan zijn eigen gebrekkige tijdritkunsten. Samen met Bardet waarschijnlijk de slechtste tijdrijder van alle goede ronderenners.

0
IlPirata 9 juli 2019 om 18:30

Zijn ze bij Movistar in ieder geval verlost van het inzetten op teveel kopmannen, meestal 3..
Of de ploeg een goede keus gaat zijn voor Nairo Quintana moet de toekomst uitwijzen, maar een plek in de tour 2020 zal wel lukken als Franse ploeg. Slim dat Quintana klimmers meebrengt , want die zijn er niet in overvloed bij Arkea. We gaan het beleven.

0
Titaantje 9 juli 2019 om 19:05

Dat betekent dus ook dat bouhanni weinig steun zal hebben mocht hij in de tour ploeg komen.
En deze ploeg zou in de ttt geheel opgerold worden. Mss gaat Quintana wel met barguil strijden om de bollen hehe

0
Lalsacien 9 juli 2019 om 21:06

De ploegleider werd op France 2 geïnterviewd en wist niets te melden over Bouhanni.

0
west 10 juli 2019 om 10:09

Kan het van Quintana nog enigszins begrijpen, die kan toch wel gewoon zijn ding doen. Voor Dayer is het geen achteruitgang. Fernandez hoopt zijn carrière weer een beetje lucht in te blazen. Maar Anacona? Die wordt volgens mij knettergewaardeerd bij Movistar, is van hoog WT-niveau en neemt echt een risico door zn kopman te volgen. Dan moet je em echt heel leuk vinden, of echt veel meer gaan verdienen…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone