Arkéa-Samsic geeft Barguil groen licht voor Ronde van Catalonië

vrijdag 22 maart 2019 om 08:11
Arkéa-Samsic geeft Barguil groen licht voor Ronde van Catalonië

foto: ASO

Warren Barguil is weer fit genoeg om te koersen. Zijn ploeg Arkéa-Samsic heeft de Franse klimmer dan ook geselecteerd voor de Ronde van Catalonië (25-31 maart). Barguil kwam zwaar ten val in de tweede etappe van Parijs-Nice.

In de rit naar Bellegarde – die gekenmerkt werd door de nodige waaiervorming – ging Barguil hard tegen de vlakte. De Fransman, die na de crash even het bewustzijn verloor, moest uiteindelijk worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Er werd aanvankelijk gevreesd voor een gebroken halswervel, maar de klimmer bleek ‘slechts’ last te hebben van een whiplash.

Na een korte rustperiode heeft Barguil toestemming gekregen van ploegarts Jean-Jacques Menuet om de competitie te hervatten. “Alles is weer in orde”, aldus Menuet. “Ik ben heel erg blij en opgelucht”, vult Barguil aan. “Het herstel verliep voorspoedig, waardoor ik deze week alweer kon trainen.”

Lage verwachtingen 
Toch verwacht Barguil niet al te veel van de aankomende Ronde van Catalonië. “Het is een fantastische wedstrijd, maar ik zal niet over mijn topvorm kunnen beschikken. Ik wil vooral weer in het peloton zijn na mijn vroege opgave in Parijs-Nice.” Barguil eindigde in 2014 nog als negende in de Spaanse rittenkoers.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mwielerfan 22 maart 2019 om 08:29

Poe valt ook al erg mee

0
Mwielerfan 22 maart 2019 om 08:29

Of zouden ze hem vooral opstellen om die wildcard veilig te stellen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone