Arkéa-Samsic en kopman Nairo Quintana denken weer aan Giro d’Italia

vrijdag 2 april 2021 om 12:20
Arkéa-Samsic en kopman Nairo Quintana denken weer aan Giro d’Italia

Quintana won in 2014 de Giro d'Italia - foto: Cor Vos

Arkéa-Samsic, de ploeg van Nairo Quintana, greep eerder dit jaar naast een wildcard voor de Giro d’Italia. De tickets gingen naar Bardiani CSF Faizanè, EOLO-Kometa en Vini Zabù, maar die laatste ploeg riskeert een collectieve schorsing na twee positieve dopingtests binnen twaalf maanden.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De UCI kan Vini Zabù een schorsing opleggen van 15 tot 45 dagen, na de dopingovertredingen van Matteo Spreafico (15 en 16 oktober 2020) en Matteo De Bonis (16 februari 2021). Bij een maximale schorsing mist de ploeg de Giro d’Italia en dat betekent dat er een wildcard vrijkomt voor een ProTeam.

Arkéa-Samsic was eerder al in de race voor de Ronde van Italië en kopman Nairo Quintana wil dit jaar graag deelnemen aan de eerste grote ronde van het seizoen. “We wachten momenteel op meer informatie”, zo laat de Colombiaanse klimmer weten in gesprek met Ciclismo En Grande.

Backup 
“De ploeg is zeker geïnteresseerd in een wildcard en dan is er een mogelijkheid dat ik aan de start zal staan. Het is echter wel belangrijk om te benadrukken dat ik me baseer op de laatste geruchten.” Mocht er een wildcard vrijkomen, dan zal Arkéa-Samsic wel moeten opboksen tegen Androni Giocattoli-Sidermec en Gazprom-RusVelo.

De Italiaanse formatie van manager Gianni Savio pakte in de afgelopen editie nog twee nevenklassementen. Simon Pellaud werd gehuldigd als winnaar van het tussensprintklassement, terwijl zijn ploeggenoot Mattia Bais de Fuga Bianchi voor de beste vluchter won. Gazprom-RusVelo heeft ook meerdere Italianen in loondienst.

Dit artikel delen:

9 Reacties

RiGHT 2 april 2021 om 12:40

De een zn dood……

0
koos1 2 april 2021 om 12:44

Eraan denken mag, maar de kans dat ze alsnog mogen starten lijkt heel klein.
Als Vini Zabu geschorst word en daardoor niet kan en mag starten in de Giro zal Androni de grootste kans maken op een wildcard voor de Giro.

0
Groetjesaandevoetjes 2 april 2021 om 13:49

Als de RCS Androni nu niet uitnodigt dan is er wel iets aan de hand achter de schermen waarschijnlijk.

0
lo squalo dello Stretto 2 april 2021 om 15:26

Jullie beseffen dat Arkéa een oud-winnaar van deze wedstrijd heeft?

0
FDJ 2 april 2021 om 16:10

Ja, maar een Franse ploeg en geen Italiaanse oud winnaar. De ploeg van Savio maakt altijd koers en is Italiaans. En Gazprom zal ongetwijfeld wat poen kunnen overleggen.

0
jappe666 2 april 2021 om 17:32

RCS is niet echt fan van Androni, want Savio heeft wel eens vaker tegen hun schenen geschopt.
Ze mochten zelfs niet deelnemen toen o.a. Bernal, Cattaneo, Masnada, Ballerini, Sosa, Vendrame en Gavazzi in de ploeg zaten.
Afgelopen edities waren ze erbij met automatische uitnodiging die ze zelf hadden afgedwongen, niet omdat ze een wildcard gekregen hadden.

Dus vanzelfsprekend lijkt me dat allerminst, temeer omdat de kans groot is dat ze weinig Italianen zouden opstellen.
De grootste namen van dat team zijn bijna allemaal buitenlanders: Pellaud, Restrepo, Sepulveda, Tesfatsion, Cepeda, Umba, Ponomar,…

Arkéa kan daar een ex-winnaar tegenover zetten en heeft met Rosa nog een interessante Italiaan in dienst.

Gazprom op zijn beurt heeft tal van Italianen in dienst (I.Cima, D.Cima, Velasco, Canola, Scaroni), ze kunnen aanvullen met Kreuziger en Zakarin (al rijden die twee laatsten als natte kranten rond de laatste tijd) en ze hebben een kapitaalkrachtige sponsor.

Dat alles bij elkaar acht ik Quintana zeker niet kansloos.

0
lo squalo dello Stretto 2 april 2021 om 14:38

Kom er maar in, Gazprom!

0
SCIC 2 april 2021 om 17:28

Lijkt mij een beetje voorbarig. 1. Er is nog geen zekerheid dat Vini zodanig geschorst wordt dat ze niet aan de Giro kunnen deelnemen. 2. Als Vini niet kan deelnemen, betekent dit niet automatisch dat er een ander team de plaats inneemt. 3. En ja, als er wel een ploeg uitgenodigd wordt, zijn er meerdere kapers op de kust.

0
Deel Koeper 2 april 2021 om 17:41

Ach ja, zowel Arkea als Androni als Gazprom zijn sterker dan EOLO, maar die gaan ook gewoon meedoen.

Dat is natuurlijk een sponsor van RCS koersen. Wie betaalt, bepaalt.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone