Arkéa-renner Thomas Boudat treurt over niet-selectie: “Grote teleurstelling”

maandag 21 juni 2021 om 11:27
Arkéa-renner Thomas Boudat treurt over niet-selectie: “Grote teleurstelling”

foto: Cor Vos

Thomas Boudat baalt dat hij geen deel uitmaakt van de achtkoppige selectie van Arkéa Samsic voor de Tour de France. Op social media deelt de Franse sprinter, die twee deelnames achter zijn naam heeft staan, zijn gedachten.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Voor mij dit jaar geen Tour de France… Dit is een van de grootste teleurstellingen in mijn carrière en mijn leven”, begint Boudat zijn relaas. “Ik had van dit evenement mijn doel gemaakt dit jaar en de opofferingen en alle inspanningen die ik heb gedaan om er te staan waren niet te tellen. Ik droomde ervan om over de wegen van mijn Gironde (Boudat komt uit de regio van Bordeaux, red.) te rijden en dit moment met iedereen te delen, vooral tijdens de tijdrit naar Saint-Émilion.”

De Franse renner, die het seizoen met een tweede plaats in de GP La Marseillaise begon en ook in o.a. de GP Monseré en de Cholet-Pays de la Loire naar de top-10 reed, moet het nieuws even op zich laten inwerken. “Momenteel is de teleurstelling zo groot dat ik nog geen plannen voor de toekomst heb. Ik wil mijn naasten bedanken voor alle steun in deze moeilijke periode. Ik moet nu een stapje terug nemen om te kijken wat de beste beslissingen zijn voor de toekomst.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Aart van Woud 21 juni 2021 om 11:43

Misschien niet zo handig om dit via Twitter te delen, niet elke werkgever is daar blij mee. Zijn resultaten waren dit jaar ook niet zo overweldigend dat een niet-selectie een verrassing is.

Sagan=hulk 21 juni 2021 om 11:46

Dit bericht delen met een foto uit z’n Direct Energie periode. Je kan er dus haast wel gif op innemen dat zijn contract bij Arkéa niet zal verlengd worden en dit lijkt me dus al een soort van sollicitatie richting Bernaudeau.

lampje 21 juni 2021 om 12:28

Leuk voor BBK of Delkoo.

Vinyakke 21 juni 2021 om 12:38

Ik snap de teleurstelling maar hij doet wat alsof de wereld vergaat. Kop omhoog en andere doelen stellen jongen. Lijkt alsof die nog niet veel heeft meegemaakt in zijn leven..

ivo001 21 juni 2021 om 12:57

Thomas Boudat.

Shinzawai 21 juni 2021 om 13:03

Boudat moet misschien ook even in de spiegel kijken, zijn resultaten zijn dit jaar zeer matig en rechtvaardigen geen plek in de Tourploeg. Niet dat ik Bouhanni een etappe zie winnen, maar die pakt nog wel eens een ereplaats mee.

josi 21 juni 2021 om 13:04

Als dit een van de grootste telerustellingen in je hele leven is, heb je het nog niet zo slecht.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair