Arjen Livyns verlaat BEAT Cycling Club voor Vérandas Willems-Crelan

Arjen Livyns verlaat BEAT Cycling Club voor Vérandas Willems-Crelan

foto: BEAT Cycling Club

dinsdag 27 februari 2018 om 16:15

Arjen Livyns zal dit seizoen niet meer het tenue dragen van BEAT Cycling Club. De 23-jarige Belg heeft namelijk een tweejarig contract ondertekend bij de ProContinentale formatie Vérandas Willems-Crelan, het team van onder meer Wout van Aert. Hij zal per 1 maart in dienst treden van zijn nieuwe werkgever.

De West-Vlaming mocht vorig jaar als stagiair bij Vérandas Willems-Crelan al ruiken aan het op één na hoogste wielerniveau. “De hoop om de stap naar het ProContinentale niveau te maken was vorig jaar al aanwezig, maar er  kwam na de stage geen direct vervolg. Ik had niet verwacht deze kans nu te krijgen. Dit is een jongensdroom die uitkomt”, aldus Livyns in een persbericht van de Nederlandse continentale formatie.

De jonge Belg kijkt met plezier terug op zijn kortstondige periode bij de ploeg van oprichter Geert Broekhuizen. “Ik vond bij BEAT een professionele omgeving waar ik me volledig thuis voelde. Er zijn maar weinig continentale teams met een dergelijk professionalisme. Ik ben dan ook trots op het feit dat ik er een heel klein onderdeel van mocht uitmaken.”

Livyns was slechts enkele maanden actief voor BEAT Cycling Club. Hij mocht vorig seizoen – toen nog in dienst van het eveneens continentale Pauwels Sauzen-Vastgoedservice – tweemaal het podium beklimmen in een eendagskoers van 1.2 niveau. Hij eindigde afgelopen mei als runner-up in de Grand Prix Criquielion, terwijl hij enkele maanden later als derde finishte in de Antwerpse Havenpijl.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 27 februari 2018 om 16:24

Ik vond het al vreemd dat Willems vorige week een dubbel programma probeerde te rijden met 16 renners waarvan vier veldrijders. En daar dan met 5 man aan de start kwam. Dan had je wel kunnen bedenken dat je extra renners nodig hebt.

TykkeThor 27 februari 2018 om 16:25

Zo komt er natuurlijk weinig schot in de zaak met je wielerclub als renners bij de eerste de beste mogelijkheid het schip verlaten.

HoofdIsVrij 27 februari 2018 om 16:39

Benieuwd of er nog een vervanger voor wordt aangetrokken.

Contador 27 februari 2018 om 16:59

Als ze nog ervaren krachten zoeken:
– Twan Castelijns
– Martijn Keizer

moa 27 februari 2018 om 20:16

1. Pro Cycling Team Willems veranda's – Crelan, zo schrijf je het
2. Hij is West-Vlaming.

Voor de rest mooi dat ook zo'n nieuws gebracht wordt.

Edit redactie: 1. Oei, dan schrijven ze het bij de ploeg zelf fout.. 2. Bedankt, we hebben het aangepast.

Headlines

Materiaalzone

Populair