Argos-Shimano verlengt met Veelers, De Kort, Timmer en Fröhlinger

vrijdag 11 oktober 2013 om 17:01

Tom Veelers, Koen de Kort, Albert Timmer en Johannes Fröhlinger blijven tot en met 2015 in dienst van Argos-Shimano rijden. De Nederlanders en de Duitser hebben volgens manager Iwan Spekenbrink hun waarde bewezen. ”Ze hadden allemaal duidelijk hun aandeel in het succes van de ploeg”, aldus Spekenbrink.

Johannes Fröhlinger (28) rijdt al sinds 2011 voor Argos-Shimano, toen nog Skil-Shimano. ”Fröhlinger zal zich verder ontwikkelen als leider van de ploeg. Deze rol vervulde hij zeer goed in de afgelopen Tour en ook in de Vuelta”, zegt ploegleider Rudi Kemna over de Duitser.

De Kort, Timmer en Veelers hebben allemaal een grote invloed in de sprinttrein van de ploeg. Onder meer John Degenkolb en Marcel Kittel, die vier ritten in de Tour de France won, profiteren regelmatig van het werk van de ploeg. ”Koen de Kort is deel van de sprinttrein, maar mag ook voor zijn eigen kansen gaan tijdens de klassiekers”, aldus Kemna. Afgelopen jaar had De Kort pech in het voorseizoen.

”Tom Veelers is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de beste lead-outs van de wereld. Zelf kan hij ook een aardig eind komen in een sprint, maar ook koersen als Parijs-Roubaix liggen Tom”, weet Kemna, die zeer positief is over Albert Timmer. Timmer rijdt al sinds de oprichting van de ploeg voor Argos-Shimano en is ”een echte leider met veel mogelijkheden”.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone