Dubbelslag Ardila in Giro U23, Verschaeve tweede

maandag 17 juni 2019 om 16:05
Dubbelslag Ardila in Giro U23, Verschaeve tweede

foto: Giro d'Italia U23

De Colombiaanse klimmer Andres Camilo Ardila heeft in de Giro d’Italia U23 de bergetappe naar Monte Amiata gewonnen. Hij wist in de slotkilometers de Belgische vluchter Viktor Verschaeve in te halen. Verschaeve werd nog wel tweede, voor de Colombiaan Einer Augusto Rubio.

De kopgroep van de dag bestond uit drie renners: de Belg Viktor Verschaeve (Lotto Soudal U23) en de Italiaanse ploeggenoten Gabriele Ninci en Federico Rosati van Mastromarco Sensi Fc Nibali. De voorsprong werd nooit groter dan vier minuten op het peloton, met daarin roze trui Fabio Mazzucco.

Fabio Mazzucco verloor zijn roze trui – foto: IsolaPress

Na 125 kilometer begon de slotklim van de Monte Amiata. Vanaf daar liep de weg gestaag omhoog met een piek van 10%. Verschaeve bleek de sterkste klimmer van de koplopers. Zijn voorsprong was aan de voet ongeveer drie minuten.

Verschaeve was echter niet bestand tegen een rasklimmer die de duivels ontbond op de steile hellingen van de Amiata. De Colombianen Andres Camilo Ardila en Einer Augusto Rubio kozen namelijk samen voor de tegenaanval. Ardila ging solo verder en haalde in de slotkilometer de Belg bij, om vervolgens de ritzege naar zich toe te trekken.

In het algemeen klassement is Ardila ook Mazzucco voorbij. Voor deze etappe lag de Colombiaan 1.55 minuut achter de Italiaan.

Slagveld
Daags na de Strade Bianche-etappe staat de Baby Giro dus op zijn kop. Na een val op het stof moest Kaden Groves opgeven, zijn ploeggenoot Thymen Arensman haalde volledig ingepakt de finish wel. Kanshebber Simone Battistella moest in de tweede etappe wegens ziekte al opgeven en topfavoriet Andrea Bagioli stapte vandaag uit koers. Daarnaast zijn (naast Arensman) ook Mark Donovan en Théo Nonnez al kansloos voor een goede eindklassering.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Ruben_ 17 juni 2019 om 16:19

Zal wel geen familie zijn van Mauricio Ardila Cano?

lander luypaert 17 juni 2019 om 16:26

Die Alessandro Covi rijdt volgend jaar bij UAE.

Gilberto 17 juni 2019 om 17:20

Daar is het de opleidingsploeg voor toch dus klinkt logisch, maar is dat zeker voor volgend jaar of?

lander luypaert 17 juni 2019 om 18:14

Ja die jongen had vorig jaar een contract getekend om vanaf volgend seizoen er te rijden. Het ziet er geen slechte renner uit.

Gilberto 17 juni 2019 om 18:17

Prima, hoe meer goeie Italianen, hoe beter :)

lander luypaert 17 juni 2019 om 18:27

Bagioli zou er ook tekenen.

huis31 17 juni 2019 om 17:48

Netjes van Inkelaar tussen al dat Colombiaanse klimgeweld.

Timothy12 17 juni 2019 om 18:10

Wat een chaotische Giro U23 is het nu al…
Favorieten die op dikke achterstand binnenkomen, vallen of zelfs afstappen. Zal mij benieuwen hoe zich dit zal uitspelen

Headlines

Materiaalzone