Antwan Tolhoek (4e): “Heb mijn kans gepakt”

zondag 20 oktober 2019 om 09:48
Antwan Tolhoek (4e): “Heb mijn kans gepakt”

foto: Cor Vos

Antwan Tolhoek deed vandaag een gooi naar de ritzege in de Tour of Guangxi, maar de klimmer bleek op de slotklim net niet sterk genoeg om ritwinnaar Enric Mas en Daniel Felipe Martínez te lossen. “Ik zie dit niet als een gemiste kans. Ik heb weliswaar niet gewonnen, maar ik deed wel mee voor winst”, zo vertelde hij na afloop aan WielerFlits.

In de koninginnenrit van de Tour of Guangxi finishten de renners op 496 meter hoogte, na een beklimming van ongeveer drie kilometer. Op deze pittige slotklim zagen we Antwan Tolhoek tot tweemaal toe versnellen, maar de Zeeuwse klimmer bleek niet in staat om Mas en Martínez uit het wiel te rijden.

“Het was echt een massasprint naar de voet van de klim”, aldus Tolhoek. “Ik werd echter goed afgezet door de ploeg. Ik besloot vervolgens te wachten op de steile kilometer. Ik ben toen aangegaan, maar Mas en Martínez konden volgen. Ik ben toen gaan zitten om te kijken of ze nog wat over hadden. Op 400 meter van de streep ging ik nog een keer.”

Vertrouwen 
De renner van Jumbo-Visma was echter niet sterk genoeg om weg te rijden. Niet veel later moest Tolhoek zelfs passen bij een versnelling van Martínez. “Ik moest toen mijn meerdere erkennen. Ik stond stil tot de finish. Toch zie ik dit niet als een gemiste kans. Ik heb mijn kans juist gepakt. Ik ben heel tevreden met hoe ik mijn seizoen afsluit.”

“De ploeg heeft ook erg veel vertrouwen in mij voor deze koers”, zo vertelt Tolhoek, die uiteindelijk als vierde over de streep kwam. De 25-jarige renner mag zich nu – net als de rest van het peloton – opmaken voor een trip van 2,5 uur richting Liuzhou, de startplaats van de voorlaatste etappe naar Guilin.

Dit artikel delen:

3 Reacties

xistnc 20 oktober 2019 om 10:07

Niet helemaal realistisch. Ja, hij zat mee vooraan – op eigen initiatief. Nee, hij deed niet mee voor winst, als je ziet hoe Mas en Martinez bij hem wegrijden.

kelderfan 20 oktober 2019 om 11:38

Ja, maar Tolhoek heeft twee keer een aanval geplaatst en dat resulteerde in de beslissende aanval, die hij niet meer kon beantwoorden. Mas en Martinez zijn ook geen kleine jongens in dit werk.

assen 20 oktober 2019 om 18:00

Een vierde plaats vind ik alsnog knap hoor, zie Mas en Martinez als een klasse beter.