Antunes eindwinnaar in Portugal, Reis wint slottijdrit

zondag 15 augustus 2021 om 18:28
Antunes eindwinnaar in Portugal, Reis wint slottijdrit

Amaro Antunes - foto: Cor Vos (archief)

Rafael Reis heeft de slottijdrit van de Ronde van Portugal gewonnen. De renner van Efapel legde in Viseu het 20,3 kilometer lange parcours als snelste af. Voor de 29-jarige Reis is het zijn vierde etappezege in deze rittenkoers.

Amaro Antunes (W52 / FC Porto) verzekerde zich op de slotdag van de eindoverwinning. Hij begon met een voorsprong van 42 tellen op Mauricio Moreira aan de afsluitende rit tegen de klok. De Uruguayaan van Efapel won onderweg tijd op de drager van de leiderstrui, maar kwam eveneens ongelukkig ten val.

Antunes hield mede daardoor aan de finish genoeg tijd over. Hij zette een vierde tijd neer en hield tien seconden over op Moreira. Voor Antunes is het de tweede eindzege op rij.

Dit artikel delen:

3 Reacties

xistnc 15 augustus 2021 om 18:31

In principe is de 4e tijd niet genoeg voor de dagzege, nee. Al blijft het de Ronde van Portugal, dus je weet maar nooit.

Ronellenfitsch 15 augustus 2021 om 19:07

Met heel veel mazzel dan toch een eindzege voor w52, maar wel onportugees koersverloop deze ronde …

Covadonga 15 augustus 2021 om 19:48

Dus hij valt en maakt nog bijna zijn achterstand van bijna driekwart minuut goed. Dat is echt wel dikke pech. En wie zijn er nog meer gevallen, doelend op het woordje eveneens in het verslag?

Headlines

Materiaalzone

Populair