Antidopingbureau ITA neemt groot deel van staf CADF over

maandag 23 november 2020 om 16:19
Antidopingbureau ITA neemt groot deel van staf CADF over

foto: Cor Vos

De UCI maakte begin dit jaar bekend vanaf 1 januari 2021 antidopingbond CADF (Cycling Anti-Doping Foundation) in te ruilen voor de ITA (International Testing Agency). De ITA heeft als onderdeel van de transitie ook een groot deel van de staf van de voorganger overgenomen, namelijk elf van de dertien bestuurders.

Dat heeft de UCI in een meeting aan alle betrokkenen laten weten. In de videoconferentie, die op 11 november werd gehouden, waren vertegenwoordigers aanwezig van de ploegen (AIGCP), de organisatoren (AIOCC) en de renners (CPA).

Vanaf het nieuwe jaar is het antidopingbeleid van de internationale wielerunie volledig in handen van de ITA. De overgang verloopt volgens de directeuren van de ITA en de CADF soepel. Doordat een groot deel van de staf ook de overstap maakt naar de ITA zal de expertise behouden blijven, schrijft de UCI.

Ondanks de coronacrisis heeft de overgang van het ene antidopingbureau naar het andere geen achterstand opgelopen. De overdracht kan daardoor daadwerkelijk ingaan op 1 januari 2021. Alle betrokken partijen hebben besloten hun contributie aan het antidopingprogramma van de ITA op hetzelfde niveau te houden. De crisis heeft daar geen invloed op gehad.

Voordelen
Begin 2020 liet de UCI weten over te stappen naar de ITA. Volgens de bond zal de samenwerking de wielersport veel voordelen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van research, innovatie, informatiegaring en onderzoek, maar ook zijn er gunstige vooruitzichten wat betreft het delen van kosten en middelen.

“De UCI is al lange tijd een van de toonaangevende bonden op het gebied van antidoping”, vertelde UCI-president David Lappartient toen. “De samenwerking met de ITA stelt ons in staat sterker dan ooit te zijn op dit gebied en versterkt zo de verdediging van schone renners en de geloofwaardigheid van onze competities en alle betrokkenen van onze sport.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

SolitaryShell 23 november 2020 om 16:39

… ze deden een plas en alles bleef zoals het was.

0
Polleke 23 november 2020 om 18:36

Alleen de naam is dus anders… wat een klucht…

0
guyremgabdel 23 november 2020 om 20:52

ITA is de partner van het IOC. Dus …

0

Headlines

Populair

Materiaalzone