Anthony Turgis sprint naar tweede plek in Kuurne: “Mijn benen deden pijn”

zondag 28 februari 2021 om 20:06
Anthony Turgis sprint naar tweede plek in Kuurne: “Mijn benen deden pijn”

foto: Cor Vos

Anthony Turgis mocht met Mads Pedersen en Tom Pidcock mee het podium op van Kuurne-Brussel-Kuurne. De Fransman van Total Direct Energie verraste met een tweede plaats in de sprint van de kopgroep. “Ik wierp mij in de strijd en wist dat mijn benen pijn deden, maar die deden wel het werk. In een sprint als deze was dit wel het beste dat ik in mij had”, reageert hij na afloop.

“Ik koos de rechterkant van de weg om te sprinten en Trek-Segafredo gooide het ook over die kant. Ik ben blij dat ik ook die kant heb gekozen”, kan Turgis lachen bij DirectVélo. Pas in de finale kwam alles bij elkaar, nadat Mathieu van der Poel al vroeg ten aanval trok. “Hij is een geweldige renner, maar ook nog steeds een mens. Ook hij verzwakte een beetje. Omdat er in de achtergrond goed gewerkt werd, wisten we dat we hem terug zouden pakken. Het ging niet makkelijk, dat is waar, maar het gebeurde wel in de laatste kilometers.”

Dat Turgis er nog bij zat in de voorste groep, was al een overwinning op zich voor de Fransman. “We mochten de slag niet missen. Zo kwam Mads Pedersen pas in de laatste ronde terug met een groep van ongeveer vijftien renners. De dag was al geslaagd omdat we de wedstrijd niet zo vroeg al hebben verloren. Het resultaat is dan een mooie aanvulling”, aldus Turgis, die ook al eens tweede werd in Dwars door Vlaanderen en vorig jaar vierde werd in de Ronde van Vlaanderen.

‘Elke Vlaamse koers ligt mij’
“Het gevoel is erg goed, ook omdat er veel toppers zijn hier. Het gaat niet makkelijk, maar het is ons wel gelukt om ons te tonen”, gaat de 26-jarige coureur verder. “We wilden dit weekend graag een mooi resultaat behalen en ik hoop dat we daar ook in slagen in Le Samyn. Mijn doel is om tijdens de komende klassiekers een goed niveau te hebben. Afhankelijk van de omstandigheden ligt elke Vlaamse koers mij, maar ook Parijs-Roubaix is mooi.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Elvs 28 februari 2021 om 21:11

Zit er vaker goed bij, leuke outsider voor dit soort koersen. Gun hem wel een keer een vette vis

0
hartstikkebedankt 28 februari 2021 om 21:22

Turgis heeft het inmiddels wel bewezen dat men bij TDE in dit soort koersen gewoon zijn kaart mag trekken.

0
r525 1 maart 2021 om 08:37

Ik vind dit toch een beetje raar geschreven. Er wordt gedaan alsof hij een complete verrassing is. Dat kan je toch niet zeggen na een 2e plek in Dwars door Vlaanderen en een 4 plaats in de RVV. Hij heeft al vaak genoeg laten zien snel aan te kunnen komen na een zware koers.
Wel fijn dat er eindelijk wat resultaat wordt neergezet, tot op heden zijn de resultaten van de ploeg toch vrij treurig te noemen. Overigens alleen Turgis positief, met een ploeg die zo sterk in de breedte zou moeten zijn behoorlijk beschamend dat hij als enige nog voorin zat. Ondersteuning 0,0

0
S. Morgenstern 1 maart 2021 om 09:09

Total was verder inderdaad helemaal nergens. Des te knapper dat hij zonder ondersteuning zo’n sprint rijdt. Zaterdag was hij trouwens ook al de enige in de grote eerste groep. Turgis dus top, maar in de breedte een teleurstellend weekend.

0
KimJungPoels 1 maart 2021 om 09:59

Die ploeg is helemaal niet sterk in de breedte. Ik zei het al eerder. Direct Energie is een hoop vergane glorie en dan Turgis.

0
r525 1 maart 2021 om 13:02

@KJP
Deels met je eens. Tuurlijk kan je je afvragen of EBH & Terpstra vergane glorie zijn, maar die zouden toch echt nog wel langer mee moeten kunnen (kijk naar bijvoorbeeld een Haussler). Dat ze niet in die groep met Turgis zaten OK, maar de groep die daarna nog aangesloten is had echt nog iemand bij moeten zitten.
Een Van Gestel is helemaal teleurstellend. Petit en Gaudin reden gister niet mee, maar stelden zaterdag dan weer niks voor.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone