Wielertransfers 2019: Anouska Koster, Eugenio Alafaci

maandag 17 december 2018 om 18:30
Wielertransfers 2019: Anouska Koster, Eugenio Alafaci

Anouska Koster - foto: Martin Paldan | GripGrab

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Anouska Koster en Eugenio Alafaci.

Koster naar Virtu
Voormalig Nederlands kampioene Anouska Koster stapt na jaren in Nederlandse dienst over naar het Deense Virtu. “Ik kijk erg uit naar deze nieuwe samenwerking”, laat ze op haar eigen website weten. Koster reed de voorbije vier jaar voor WaowDeals en voorgangers. In de kleuren van Rabobank-Liv wist ze in 2016 Nederlands kampioen te worden.

“Het is de uitdaging en nieuwe prikkel die ik denk nodig te hebben voor de volgende stap in mijn loopbaan”, geeft de 25-jarige Koster als reden voor de overstap. Bij haar nieuwe team zal ze ook een heel internationaal gezelschap treffen. “De ploeg is internationaal getint en dat trekt me ook aan, vooral omdat ik tot dusver altijd in een Nederlandse omgeving heb gewerkt”, aldus Koster. “Bovendien tref ik binnen de ploeg Mieke Kröger, die ik nog ken van mijn tijd bij Futurumshop.”

Alafaci naar Evo Pro Racing
Wouter Wippert krijgt Eugenio Alafaci als ploeggenoot. De 28-jarige Italiaan tekent bij Evo Pro Racing, een nieuwe Ierse continentale ploeg. Hij komt over van Trek-Segafredo, waar hij geen contractverlenging kreeg. Alafaci werd in 2014 prof bij het toenmalige Trek Factory Racing. Afgelopen seizoen reed hij weinig indrukwekkend, zo werd hij ook niet opgesteld in een grote ronde. Hij kwam in juli in het nieuws doordat hij zijn middenhandsbeentje brak nadat hij tegen een autodeur was gereden.

Eerder werden – naast Wippert – ook Shane Archbold, Aaron Gate (beiden Aqua Blue Sport), Eugert Zhupa (Wilier Triestina-Selle Italia) en Cyrus Monk (Drapac-EF) gepresenteerd door Evo Pro Racing.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hoebele 17 december 2018 om 11:02

Claudia Koster eruit, Anouska Koster erin.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone