Annemiek van Vleuten weer op de fiets: “Na 16 kilometer was ik helemaal kapot, maar het ging!”

maandag 18 oktober 2021 om 13:48
Annemiek van Vleuten weer op de fiets: “Na 16 kilometer was ik helemaal kapot, maar het ging!”

Van Vleuten eerder dit jaar tijdens de Ladies Tour of Norway - foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten zit weer op de fiets na haar zware val in Parijs-Roubaix, ondertussen ruim twee weken geleden. Dat laat de 39-jarige renster van Movistar weten op haar website. Bij een harde val op een van de kasseistroken van de Helleklassieker brak Van Vleuten haar bekken op twee plekken en liep ze een gebroken schouder op.

Ondertussen is de weg naar herstel ingezet, schrijft Van Vleuten op haar website. “Inmiddels ben ik alweer drie keer weggeweest om een rondje te maken op mijn stadsfiets. Daar zit ik zo rechtop en bovendien op een heel zacht en breed zadel, dat dit eigenlijk pijnloos ging. Afgelopen dinsdag heb ik mijn eerste ritje gemaakt. Na zestien kilometer was ik helemaal kapot, maar het ging! Pijn is nog altijd mijn gids in wat ik wel en niet moet doen, maar zolang ik geen pijn voel mag ik belasten en bewegen.”

Woensdag heeft de olympisch kampioene tijdrijden een controle gehad in het Rijnstate ziekenhuis waar ze ook foto’s heeft laten maken. “Alles zag er goed uit en de artsen zijn ervan overtuigd dat ik hier zonder problemen volledig van kan herstellen. Van veel mensen krijg ik de reactie dat ik zo snel herstel, maar dit is maar deels waar. Voor elke botbreuk staat gewoon een herstelperiode van vier tot zes weken en ook bij mij staat deze tijd daarvoor. Wel ben ik misschien wat gemotiveerder en minder ban om te gaan bewegen zodra dit verantwoord kan.”

Van Vleuten werd afgelopen zomer olympisch kampioen tijdrijden in Tokio – foto: Cor Vos

En dan zit je dus 48 uur na de val gewoon op een hometrainer onder toeziend oog van de fysio en met toestemming van de arts, schrijft ze. “Ik denk wel dat je op die manier wat sneller vooruitgang boekt en in elk geval niet zo heel veel spieren en conditie verliest.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Michelangelo 18 oktober 2021 om 15:26

Hopelijk maakt ze op haar ouwe dag niet de jeugdzonde om te snel terug te willen keren. Te snel beginnen of bepaalde pijntjes negeren kan je zomaar wat weken terug werpen.

Hoe dan ook hoed af. Er zijn er zat die bij een dergelijke blessure op die leeftijd zouden zeggen “geef mijn portie maar aan fikkie”…

Medicijnman 18 oktober 2021 om 15:41

Ze zal de Tour willen rijden, dat moet haar focus vooral zijn

Guushovd 18 oktober 2021 om 16:14

Gelukkig hoeft ze niet te haasten vanwege het winterseizoen en het feit dat haar belangrijkste doel natuurlijk de tour de france zal zijn.

evanderwel 18 oktober 2021 om 16:55

Ik vind het allemaal wel erg snel, zeker nu het seizoen er toch op zit. Met de Tour pas eind juli zou ik nu juist geen enkel risico pakken. Kijk naar Evenepoel die een flinke terugslag kreeg omdat hij weer te snel begon. En dan is van Vleuten nog een flink stuk ouder.

Grillfox 18 oktober 2021 om 18:06

Ben haar gisteren nog tegengekomen na de Zijpenberg!

Pietspeed 18 oktober 2021 om 19:19

Tsja, tis maar hoe je de dingen bekijkt….

Bankzitter 18 oktober 2021 om 22:23

Hé, ik ben net zo goed als Annemiek; ook na 16km kapot. ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair