Annemiek van Vleuten vervolgt seizoen met Ladies Tour of Norway

maandag 9 augustus 2021 om 09:48
Annemiek van Vleuten vervolgt seizoen met Ladies Tour of Norway

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten pakt deze week na een korte break de draad weer op met de Ladies Tour of Norway. Het is voor het eerst sinds 2018 dat de olympische kampioene tijdrijden aan de start verschijnt van de Noorse etappekoers.

Na de Olympische Spelen van Tokio en de Clásica San Sebastián was Van Vleuten teruggekeerd naar Nederland om thuis wat te ontspannen en een korte break te nemen. Na haar tweede plaats in de olympische wegkoers en de winst in de tijdrit keerde de Nederlandse met twee medailles uit Japan terug. Veel tijd om te feesten was er niet, want drie dagen na haar gouden plak op de tijdrit verscheen ze alweer aan het vertrek van San Sebastián. Met een solo van zo’n tien kilometer reed ze ook daar naar de winst.

De Ladies Tour of Norway wordt nu haar eerstvolgende koers. Het wordt de derde deelname van Van Vleuten aan de vierdaagse ronde, die donderdag in Halden begint en zondag ook in Halden eindigt. Behalve de Nederlandse staan namens Movistar ook Aude Biannic, Gloria Rodríguez, Sheyla Gutiérrez, Barbara Guarischi en Leah Thomas aan het vertrek.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Bankzitter 9 augustus 2021 om 13:57

Zal weer een mooie koers worden, vermoed ik.

Headlines

Materiaalzone

Populair