Annemiek van Vleuten, Sabrina Stultiens, Nick van der Lijke

zaterdag 14 juli 2018 om 20:00
Annemiek van Vleuten, Sabrina Stultiens, Nick van der Lijke

foto: ASO

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Annemiek van Vleuten en Sabrina Stultiens in de Giro Rosa en Nick van der Lijke.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Van Vleuten na winst op de Zoncolan: “Spannend, maar geweldig”

Annemiek van Vleuten won vandaag op imponerende wijze de koninginnenrit van de Giro Rosa en breidde haar voorsprong in de strijd om de roze trui opnieuw uit. “Het was spannend op de Zoncolan, maar ik vond het geweldig”, zei ze na afloop. “Ik keek uit naar deze dag en natuurlijk was het verdedigen van het klassement en de roze trui mijn voornaamste doel, maar ik wilde deze etappe ook heel, heel erg graag winnen. Het is geweldig dat de koninginnenrit werd gehouden op zo’n beroemde klim als de Monte Zoncolan. Dit is echt goed voor het vrouwenwielrennen en maakt de dag onvergetelijk. Het is zo’n zware klim, zo steil, dat het moeilijk was om druk te blijven uitoefenen op het voorwiel.”


Blijlevens: “Stultiens had niet de sterke benen als in de andere etappes”

Sabrina Stultiens reed een sterke negende rit van de Giro Rosa, maar moest het hoofd buigen toen Annemiek van Vleuten en Ashleigh Moolman aangingen op de Monte Zoncolan. De kopvrouw van WaowDeals kwam als veertiende binnen, in het klassement zakte ze een plekje en staat ze nu elfde. “De ploeg heeft vandaag opnieuw goed werk verricht. Net als eerder in deze Giro Rosa werd Sabrina op het beslissende moment keurig van voren afgezet”, zei ploegleider Jeroen Blijlevens. “Ze begon goed aan de Zoncolan, maar had er niet de sterke benen als in de andere etappes.”


Van der Lijke: “Bewaarde het beste voor het laatst”

Nick van der Lijke maakte vandaag in de Ronde van Oostenrijk deel uit van de lange ontsnapping, die stand hield tot aan de finish. De renner van Roompot-Nederlandse Loterij moest de zege laten aan Giovanni Visconti, maar kon tevreden terugkijken op deze slotrit. “Ik heb het beste voor het laatst bewaard”, schreef hij na afloop op Twitter. “De hele dag op kop gereden met zijn vijven en het ging volgas. Ik ben tevreden met mijn derde plaats, de andere twee renners waren simpelweg te snel. Het was een goede week in Oostenrijk met de jongens van Team Roompot. Op naar de volgende!”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Bikeage 14 juli 2018 om 21:49

Wat een kanjer is Van Vleuten toch!

0
simonvanderzee 14 juli 2018 om 22:27

edit wf: bedankt, aangepast

0
tylerhamilton 15 juli 2018 om 00:24

Van Vleuten schijnbaar de 11e tijd op strava, voor wat het waard is, van de mannen in de giro die hun rit op strava hebben geüpload slechts 5 sneller op de Zoncolan. Aldus een goed ingevoerde mevr. Been.
Vind ik toch wel behoorlijk indruk wekkend.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone