Annemiek van Vleuten klimt naar tweede plek: “Haal hier vertrouwen uit”

vrijdag 5 mei 2023 om 17:27
Annemiek van Vleuten klimt naar tweede plek: “Haal hier vertrouwen uit”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten is in La Vuelta Femenina opgeklommen naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Dat heeft de wereldkampioene van Movistar te danken aan een tweede plek in de bergrit naar Mirador de Peñas Llanas, achter Demi Vollering. “Dit was echt een heel zware finish”, concludeert Van Vleuten.

“Ik was blij dat ik kon meedoen voor de ritoverwinning, nadat we al goede dagen met de ploeg hebben gehad”, vertelt de Nederlandse kopvrouw van Movistar. In de laatste 500 meter kon ze een stevige versnelling van Vollering niet volgen. Ze kwam drie seconden later over de streep. “Het was mooi om mee te doen en mijn regenboogtrui te laten zien. Ik was er dichtbij, daar kan ik vertrouwen uit halen.”

Van Vleuten was het lichtpuntje van Movistar in deze bergrit. Op de eerste grote klim van de dag moest mede-kopvrouw Liane Lippert namelijk lossen. De Duitse kampioene sloot daarna nooit meer aan bij de grote elitegroep. “Als ploeg hadden we een wat minder goede dag”, aldus Van Vleuten. “Soms heb je niet je beste dag, ook al heb je de dagen daarvoor wel goed gereden.”

Met nog twee etappes te gaan, staat de wereldkampioene tweede in het klassement. Haar achterstand op leidster Vollering bedraagt vijf seconden. “Morgen gaan we verder en ik heb er vertrouwen dat we vuurwerk gaan laten zien met de ploeg”, voorspelt Van Vleuten.

Lees ook:
Demi Vollering klopt Annemiek van Vleuten en is leidster na eerste bergrit Vuelta
Dit artikel delen:

4 Reacties

Cornelius 5 mei 2023 om 17:51

Waarom bleef Movistar proberen die 3½ minuut dicht te rijden? Dat kost veel krachten, die ze beter hadden kunnen sparen voor de komende dagen. En Lippert op grote achterstand in het AK lijkt me niet zo'n probleem: krijgt ze misschien wat ruimte om een gooi te doen naar een ritzege; mocht Annemiek niet winnen van Demi, dan heb je tenminste nog iets gewonnen in je ‘thuiswedstrijd’.

0
Nasi Goreng 5 mei 2023 om 18:01

Die paar tellen achterstand is nog speelbaar. Maar vollering lijkt het stokje van van Vleuten wel te hebben overgenomen.
Kanttekening daarbij is wel dat vollering een sterkere ploeg om haar heen heeft, dan dat van Vleuten ooit heeft gehad.

0
Panamaman29 5 mei 2023 om 19:17

Andere kanttekening is ook dat de vorm van Van Vleuten alleen maar beter aan het worden is als je het vergelijkt met de eerdere wedstrijden (Waalse Pijl was voor een wedstrijd die haar niet ligt al oké, en op de Roche aux Faucons kan ze bijna bij Vollering blijven). Bovendien komt er met de Lagos de Covadonga een echte col die AVV het beste ligt van alles wat de Vuelta, en de parcoursen van haar seizoen tot nu toe, te bieden heeft, dus om te zeggen dat Vollering deze Vuelta als het stokje van Van Vleuten heeft overgenomen is wel prematuur.

3
Rulifaller 5 mei 2023 om 22:37

@panamaman Eens, pas zondag zullen we weten of het ook Vollering ook het laatste bastion van Van Vleuten gaat slechten, de lange klimmen. Van Vleuten ziet er deze weken wel steeds iets sterker uit naarmate de klimmen langer worden. Maar Vollering ziet er wel akelig sterk uit, ik zou m’n geld toch eerder op haar zetten.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone