Annemiek van Vleuten: “Giro Rosa in september zou heel goed nieuws zijn”

zondag 26 april 2020 om 20:01
Annemiek van Vleuten: “Giro Rosa in september zou heel goed nieuws zijn”

Annemiek van Vleuten is blij als de UCI de Giro Rosa een nieuwe datum in september kan geven. Dat vertelde de wereldkampioene tegen de NOS. “Dat zou heel goed nieuws zijn, want dan hebben we een doel”, aldus Van Vleuten, die de afgelopen twee jaar de vrouwen-Giro won.

“Je houdt jezelf dan ook voor de gek dat je fit moet zijn begin september”, vervolgt de kopvrouw van Mitchelton-Scott, die dit weekend haar titel in Luik-Bastenaken-Luik zou verdedigen. “We willen duidelijkheid, maar vooral ook doelen. Ik vind fietsen zonder doel heel gek.”

Van Vleuten haalt haar schouders op over het feit dat de mannenkalender al in grote lijnen een versie heeft voor dit najaar, in tegenstelling tot de vrouwen. “Het is een gemiste kans voor de UCI om positief in het daglicht te komen en onze wedstrijden ook al te presenteren, maar ik probeer mij daar niet druk over te maken. We hebben een goede vakbond en daar ben ik heel blij mee. Er wordt een actie opgezet, en van sociale druk krijgt de UCI wel wat mee”, zegt ze.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Cyclinglife 27 april 2020 om 06:21

Zou inderdaad mooi zijn als deze wedstrijd doorgang zou vinden in september.
De kans is bestaande dat het meer dan normaal ondergesneeuwd geraakt door alle “belangrijkere” mannen koersen die ook dan ingehaald gaan worden.
Maar de enige serieuze vrouwen grote ronde niet opnieuw proberen inplannen zou niet getuigen van goed leiderschap en begrip van de sport van het uci.

jacco4 27 april 2020 om 16:40

Hopelijk gaat de giro rossa door. Verder hoop ik dat deze wedstrijd een veel groter podium krijgt. Nu zie je alleen maar een korte samenvatting. Ik denk dat de overwinningen in de giro rossa van Annemiek, Marianne en Anna in de toekomst steeds meer gewicht gaat krijgen. De vrouwenwielersport gaat steeds meer groeien naar een volwassen sport. Ook bij het mannen wielrennen, was een touroverwinning aanvankelijk lang niet zo groot, als nu. Over 10 jaren gaan we heel anders kijken naar de giro rossa en wordt het belang van deze wedstrijd veel groter.

LB108 27 april 2020 om 16:43

Ja maar ook niet alleen giro rosa want dat zou ook niet goed zijn als enkel de grotere ploegen met 6 renners iets kunnen rijden en verder niemand
.

jacco4 27 april 2020 om 16:44

Is waar, maar ik denk wel dat de giro rossa een belangrijk uithangbord blijft.

jacco4 27 april 2020 om 16:44

Is waar, maar ik denk wel dat de giro rossa een belangrijk uithangbord blijft.

Headlines

Materiaalzone

Populair