Annemiek van Vleuten definitief naar WK Baanwielrennen

Annemiek van Vleuten definitief naar WK Baanwielrennen

foto: Sirotti

woensdag 15 november 2017 om 16:17

Annemiek van Vleuten heeft definitief besloten het WK Baanwielrennen te rijden. Dat schrijft de 35-jarige renster op haar website. Het WK wordt van 28 februari tot 4 maart in Apeldoorn verreden.

In het bericht stelt van Vleuten positief terug te kijken op haar baandebuut tijdens het EK Baanwielrennen en de wereldbeker in Polen. ”De uitdaging vind ik heel leuk en het is extra motiverend dat ik snel vooruitgang boek, doordat ik op technisch vlak elke training iets verbeter,” vertelt zij. Om deze reden heeft zij besloten het WK op de baan defintief in haar programma op te nemen.

De wereldkampioene tijdrijden zet wel een aantal kanttekeningen bij haar deelname. ”Ik realiseer me dat het wellicht lastig gaat worden om me te kwalificeren voor de finales. Omdat ik het fysiek wel zou kunnen, maar ik op technisch vlak vrij veel achterstand heb ten opzichte van de meiden die dit al jaren doen. En het gaat wel gevolgen hebben voor mijn voorjaarswedstrijden. Ik zal een deel van het voorseizoen over moeten slaan”, legt zij uit.

Dit artikel delen:

2 Reacties

kleomantre 15 november 2017 om 20:53

Gewoon gaan, lekker je passie volgen. Schitterend als je dat op die leeftijd kan doen, bij de mannen krijg je het geleuter dat je carrière er op zit en dat het beter is om maar helemaal niks te doen. Dan wordt je bijna misgund om nog plezier te hebben…

schipperaar 15 november 2017 om 22:03

@kleo
Zoals ze zelf aangeeft nog elke dag technisch beter te worden geeft al aan dat de kaars nog lang niet uit is op 35 jaar, lijkt wel of ze meer lachen die vrouwen.
Zondag een beteuterde Mathieu, een stoicijns recht voor zich uit kijkende Vda en een van Thourenhout die opzij kijkt alsof de bus er al aan komt.

Headlines

Materiaalzone

Populair