Annemarie Worst soleert naar de zege in Exact Cross Sint-Niklaas
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 18 februari 2023 om 14:34

Annemarie Worst soleert naar de zege in Exact Cross Sint-Niklaas

Annemarie Worst heeft de Exact Cross Sint-Niklaas gewonnen. De renster van 777 begon twee ronden voor het einde aan de finish en wist haar inspanning vol te houden. Ceylin del Carmen Alvarado werd tweede, Lucinda Brand derde.

De beste start in de Exact Cross Sint-Niklaas was voor Laura Verdonschot, maar al snel nam Lucinda Brand het commando over. De renster pakte een paar meter op de rest van het veld. Annemarie Worst kwam echter al snel oversteken en in de tweede ronde kon ook Ceylin del Carmen Alvarado, die een mindere start kende, de aansluiting maken.

Later keerden ook Aniek van Alphen, Manon Bakker en Denise Betsema ook bijna terug, maar net op het moment dat Van Alphen in het wiel zat van Worst, maakte laatstgenoemde een foutje. De renster van 777 sloot vervolgens weer aan bij Brand en Alvarado, maar de anderen wachtte een moeilijker karwei om nog eens terug te keren. Toch slaagden ze in hier in de vierde van zes rondes in. We hadden weer zes rensters vooraan.

Aan het einde van de vierde ronde viel de beslissing. Worst trok door in het zand en sloeg meteen mooi gat. In het vervolg van de ronde breidde ze haar voorsprong snel uit op de achtervolgende groep, waar de samenwerking stokte. Bij het ingaan van de slotronde had Worst aldus een voorsprong van negentien seconden op Alvarado, de eerste achtervolgster. Brand volgde twee tellen later.

In de slotronde kwam de zege van Worst niet meer in gevaar. Ze kwam met ruim verschil als eerste over de streep. Alvarado moest genoegen nemen met de tweede plaats, Brand werd derde.

Exact Cross Sint-Niklaas
Uitslag elite vrouwen
1. flag-nl Annemarie Worst (777)
2. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Deceuninck)
3. flag-nl Lucinda Brand (Baloise Trek Lions)
4. flag-nl Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal)
5. flag-nl Manon Bakker (Crelan-Fristads)
6. flag-nl Aniek van Alphen (777)
7. flag-be Laura Verdonschot (De Ceuster-Bonache)
8. flag-gb Anna Kay (777)
9. flag-it Francesca Baroni (Pissei-Groep T.O.M.)
10. flag-nl Leonie Bentveld (Pauwels Sauzen-Bingoal)

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
18 februari 2023 15:46
Heb haar tijdens het WK. elke ronde geroepen en toegejuicht. Misschien heeft dat haar over een barrière geholpen. Leuk! Altijd strijdvaardig, altijd een schuddend en rood hoofd, gewoon leuk om naar te kijken. Een sieraad voor de sport!
18 februari 2023 14:54
Een mooie opsteker voor Annemarie Worst.
    18 februari 2023 14:57
    Tweede overwinning al sinds het WK. Kan na een moeilijk seizoen toch nog met een goed gevoel de zomer in.
18 februari 2023 15:05
Gefeliciteerd Annemarie. Geweldig gedaan
18 februari 2023 15:17
Mooi mooi mooi

Reacties zijn gesloten.