Anna van der Breggen zegt ook af voor het WK Mixed Relay

maandag 20 september 2021 om 10:30
Anna van der Breggen zegt ook af voor het WK Mixed Relay

foto: Cor Vos

Anna van der Breggen heeft zich bij bondscoach Loes Gunnewijk afgemeld voor het WK Mixed Relay, dat komende woensdag in Vlaanderen wordt verreden. Eerder werd al bekend dat de 31-jarige renster haar titel op het WK tijdrijden niet zou verdedigen.

De Nederlandse wielerbond KNWU maakte vandaag de afmelding van Van der Breggen bekend. Haar plaats in de Mixed Relay wordt ingenomen door Riejanne Markus, die woensdag aan de zijde van Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk zal uitkomen. Het mannendeel van de tijdrit voor gemengde ploegen wordt afgewerkt door Koen Bouwman, Jos van Emden, die zondag ook al de individuele tijdrit deed, en Bauke Mollema.

Vorige week werd al bekend dat Van der Breggen zou passen voor het WK tijdrijden, dat vandaag wordt verreden. Ondanks meldde ze zich al af voor het EK omdat ze niet haar gebruikelijke niveau haalde. Ze onderging een aantal onderzoeken, waaruit bleek dat het WK tijdrijden te vroeg kwam. “We hebben de uitslagen van haar bloedwaarden gezien en haar vaatje met energie is wat leeg, dus moet ze het rustiger aan doen”, zei haar SD Worx-ploegmanager Danny Stam daarover.

In de wegkoers zaterdag heeft Van der Breggen als de wereldkampioene van Imola haar eigen startplaats.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 20 september 2021 om 10:36

Gewoon nog even de wegrit als kapiteine meetuffen of desnoods meteen de vlucht in en het voor gezien houden. Ze is jong zat om er nog een volledig tweede leven aan te knopen en zwart gat is geen type voor.

0
Willem Kieft 20 september 2021 om 12:04

Het woord nachtkaars riep wat discussie op, maar dit is toch een wat sneu einde van een briljante carrière.

0
Aart van Woud 20 september 2021 om 12:28

Zou er wellicht wat meer aan de hand kunnen zijn dan enkel vermoeidheid? Een prille zwangerschap misschien?
Dat wordt meestal ook niet meteen in het nieuws gegooid..

0
LookProRideSlow 20 september 2021 om 13:46

Zou in ieder geval geweldig nieuws zijn! En mij ook niet heel vreemd in de oren klinken.

Maar op een of andere manier voelt het toch niet helemaal correct om dit als verklaring te noemen. Iedereen kan weleens "zomaar" een mindere periode hebben, of een motivatie dipje. Maar omdat Anna een vrouw is denk (ook ik) gelijk aan een andere verklaring, ergens is dat niet helemaal "gender-eerlijk"

0
Aart van Woud 20 september 2021 om 16:42

Ik bedoel het zeker niet denigrerend. Maar als vader zijnde weet ik dat een zwangerschap in de eerste weken vaak nog niet openbaar wordt gemaakt door de aanstaande ouders. Het zou zeker mooi nieuws zijn mocht het waar zijn!

0
platteprijs 20 september 2021 om 13:07

Een wel erg late afmelding. Hopelijk meldt ze zich sneller af voor de wegrit. Of zijn de reserves al ingeseind dat dit stond te gebeuren?

0
josi 20 september 2021 om 13:38

Voor de wegrit zal het (net als bij de individuele tijdrit) weinig uitmaken, want kunnen ze daar geen reserve voor haar inzetten.

0
Anton van Valouwe 20 september 2021 om 14:17

"Ondanks" meldde ze zich al af…. = Onlangs

0
Maartensmits 20 september 2021 om 19:42

Je bedoelt ‘Onlangs’, Anton?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone