Anna van der Breggen: “Op de plaatselijke rondes reden ze al voor de medailles”

zaterdag 28 september 2019 om 18:57

Anna van der Breggen maakte zaterdag het feest voor de Nederlandse selectie compleet door de zilveren medaille te grijpen. Dat was voor haar het hoogst haalbare, aangezien Van Vleuten ongenaakbaar was. “Het was een ontzettend knappe solo”, vertelt Van der Breggen voor de camera van WielerFlits. “Ze reden bij ons op de plaatselijke rondes al voor de medailles.”

Het vertrouwen om Van Vleuten terug te pakken was dus al snel verdwenen bij het groepje achtervolgsters. “De samenwerking was inderdaad niet echt van: ‘die gaan we nog terugpakken.'”, vervolgt Van der Breggen haar verhaal.  “Ik had verwacht dat het gat met Van Vleuten nog wel dicht gereden zou worden nadat ze aanviel, zodat er daarna weer opnieuw aangevallen kon worden, maar de samenwerking was niet echt ideaal.”

“We wilden sowieso gebruikmaken van de klim”, aldus runner-up over de aanval van haar landgenoot. “Al was het maar om de kanshebbers even pijn te doen. Maar dat ze haar zo zouden laten rijden, nee, dat had ik niet gedacht. Zelf ben ik super tevreden over mijn tijdrit en vandaag was dit het hoogst haalbare voor mij na de overwinning.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

Bergje over 28 september 2019 om 19:18

Ik vond Anna echt goed. Misschien wel de beste in koers, nou vooruit na van Vleuten, maar beiden zijn winnaars.

wielrenner 28 september 2019 om 20:06

Wat zit ze toch mooi op de fiets!

Brabander 29 september 2019 om 01:49

Dat heb ik nu ook. Naar mijn mening zit er niemand zo mooi op de fiets als Anna. Lijkt wel een machine, maar dan heel stil en elegant. Je kan er gewoon aan afzien dat zij echt met talent geboren is

Headlines

Materiaalzone

Populair