Aniek van Alphen, NK in Dongen, Zesdaagse van Melbourne, Tour de l’Espoir

vrijdag 8 februari 2019 om 15:30
Aniek van Alphen, NK in Dongen, Zesdaagse van Melbourne, Tour de l’Espoir

foto: Wouter Toelen

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Aniek van Alphen en het NK voor 15-18 jarigen en elite zonder contract.

Aniek van Alphen langer bij Kleur op Maat

Veldrijdster Aniek van Alphen koerst ook de volgende crosswinter in het shirt van Kleur op Maat. De 20-jarige Nederlandse heeft haar contract met de Belgische werkgever voor een jaar verlengd. De ploeg gaat volgend seizoen verder als BNS Technics.

De damesploeg van Iwan Gevers is al zeven jaar actief in het veldrijden. Co-sponsor BNS Technics, gespecialiseerd in airconditioning, warmtepompen, ventilatie en zonnepanelen, neemt vanaf september de hoofdsponsoring over van Kleur op Maat.

Ondanks dat er veel interesse was voor Van Alphen was het voor de ploeg niet heel moeilijk om de nummer acht van het EK voor beloften langer aan zich te binden. “We hebben niet heel veel moeite moeten doen om haar aan ons te binden. Haar contract werd flink opgewaardeerd en het familiaal karakter van het team is de aanleiding voor Aniek om te verlengen”, vertelt Gevers.


NK voor 15-18 jarigen en Elite zonder contract in Dongen

Dongen is deze zomer gastheer van het Nederlands kampioenschap wielrennen voor 15-18 jarigen en Elite zonder contract. De Stichting Wielerbelang Dongen ontving van de KNWU het verzoek om op 22 en 23 juni 2019 het NK te organiseren, vanwege het 50-jarig bestaan van de Ronde van Midden Brabant. Ook wielervereniging De Jonge Renner is betrokken bij de organisatie.

Er zijn in totaal vijf wedstrijden: nieuwelingen jongens en meisjes, junioren dames en heren en elite zonder contract. Het parcours gaat over 10,4 kilometer met start in het centrum van Dongen en iedere ronde een passage over de Watertorenstraat.


Welsford en Scott aan de leiding in Zesdaagse van Melbourne

Sam Welsford en Cameron Scott staan na de eerste dag van de Zesdaagse van Melbourne bovenaan. Het Australische duo heeft in totaal 102 punten gescoord. De twee hebben een voorsprong van 28 punten op het Nieuw-Zeelandse duo Shane Archbold en Aaron Gate, met de Brits-Australische-combi Stephen Bradbury en Jarrad Drizners op de derde plaats met 71 punten.


Natnael Mebrahtom wint vierde rit Tour de l’Espoir

Natnael Mebrahtom heeft de vierde etappe van de Tour de l’Espoir gewonnen. In Yaoundé was de Eritreeër de snelste in de sprint. Hij klopte daarin de Portugees Francisco Campos. Mebrahtoms land- én ploeggenoot Yacob Debesay bleef in het bezit van de leiderstrui.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair