Angel Vicioso ontkent dopinggebruik in zaak-Fuentes

vrijdag 22 februari 2013 om 16:54

Angel Vicioso

foto: Sirotti

Angel Vicioso heeft in het proces tegen Eufemiano Fuentes als getuige verklaard dat hij nooit bloedtransfusies heeft gekregen van de Spaanse dopingarts. “Ik bezocht Fuentes tussen 2004 en 2006, toen ik bij Liberty Seguros onder contract lag. Maar dat waren gewone consultaties”, aldus Vicioso.

De 35-jarige Spaanse renner werd woensdag door zijn werkgever Katusha op non-actief gezet, nadat Vicioso een dag eerder niet kwam opdagen om te getuigen in het proces tegen Fuentes. De voormalig renner van Kelme, waar Fuentes als ploegarts actief was, verscheen alsnog.

“Ik zocht Fuentes op wegens een knieblessure die ik opliep bij een valpartij tijdens de Ronde van Frankrijk. Ik kende hem nog van vroeger en dacht dat hij me wel kon helpen. Van bloedtransfusies was dus geen sprake”, benadrukt Vicioso tijdens een videoconferentie.

De ervaren Spanjaard werd tijdens het proces geconfronteerd met trainingsschema’s waar zijn naam op stonden. Op deze documenten stonden ook verwijzingen naar het dopingprogramma van Fuentes, maar Vicioso stelt deze schema’s nog nooit te hebben gezien. Hij is wel bereid om DNA af staan.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone