Andy Schleck over opvolger Jungels: “Hij kan alle klassiekers winnen”

Andy Schleck over opvolger Jungels: “Hij kan alle klassiekers winnen”

foto: Sirotti

maandag 23 april 2018 om 16:11

Andy Schleck was lange tijd de laatste Luxemburgse winnaar van Luik-Bastenaken-Luik. De inmiddels gepensioneerde klimmer won La Doyenne in 2009 na een knappe solo. Sinds afgelopen zondag kent Schleck echter een opvolger in de persoon van Bob Jungels. Zijn bijna identieke zegetocht maakte een grote indruk op de oud-coureur. “Bob is gemaakt voor de klassiekers. Hij kan ze allemaal winnen”, verrast hij Le Quotidien

Schleck zag zijn jongere landgenoot – in het bijzijn van zijn familie – voor de televisie zegevieren. “Ik was erg nerveus tijdens de finale, omdat ik weet hoeveel je nog kunt verliezen op de Côte de Saint-Nicolas. Toen hij op de top nog altijd twintig seconden had, wist ik dat het binnen was. Hij is namelijk de sterkste op het vlakke. Ik ben erg trots op hem, en heel blij dat hij me opvolgt op de erelijst. Ik besloot op het laatste moment om niet naar Luik te gaan. Met de wetenschap van nu is het jammer dat ik er niet live bij was.”

Schleck ziet de zege van Jungels niet als een uitschieter, maar als het begin van een iets moois. “Ik heb altijd gezegd dat Bob gemaakt is voor dit soort wedstrijden. Hij beschikt over de kwaliteiten om alle klassiekers te winnen. Vergeet niet dat hij als belofte Parijs-Roubaix wist te winnen. Zijn focus de voorbije seizoenen lag meer op het rijden van klassementen. Maar als ik over zijn motor zou beschikken, dan zou ik me volledig richten op de klassiekers. Als hij dit twee jaar eerder had gedaan, dan zou Luik-Bastenaken-Luik niet zijn eerste klassieker zijn geweest”, concludeert Schleck.

Dit artikel delen:

14 Reacties

wiebipedia 23 april 2018 om 16:15

Er zijn nog wel een paar renners te bedenken die bij de jeugd Parijs Roubaix winnen, maar waarbij het niet geheel waarschijnlijk is dat ze dat bij de elite ook gaan doen. Totaal andere koers is dat mijns inziens.

Desalniettemin is Jungels gewoon een ijzersterke coureur. Schleck kan doen alsof enkel hij dat heeft voorzien, maar ik denk dat iedereen die het actieve wielrennen volgt weet dat coureurs als Jungels dit kunnen wanneer de kaarten goed vallen

0
ikbenprocycling 23 april 2018 om 16:25

Andy, waarom stond Jungels dan niet in je top 5 voor LBL ?

0
De Brigadier 23 april 2018 om 16:38

Dit zal Jungels’ enige zege in een monument zijn.

0
zipp404 23 april 2018 om 16:41

Als m dit jaar Lombardije wint, en dan zijn volledige carriere richt op het Vlaamse werk, is dat mogelijk. Maar dan zit je nog met Milaan- Sanremo

0
west 23 april 2018 om 16:47

Qua type coureur eerder de opvolger van Kirchen, en ook mentaal iets stabieler als Andy denk ik. Jungels moet ook in Lombardije mee kunnen doen en San Remo kan je geen zinnig woord over zeggen, dus wellicht. Roubaix en Vlaanderen moet ie eerst even voor worden omgebouwd. Maar als Gilbert daar als heuvelspecialist ook kan meedoen…

0
josi 23 april 2018 om 18:23

Ik denk dat het een stuk waarschijnlijker is dat dit de enige klassieker is die hij ooit wint dan dat hij ze allemaal wint.

0
jorryt 23 april 2018 om 18:36

Waalse pijl gaat die nimmer nooit winnen. Maar misschien telt die niet als klassieker.

0
maklukzat 23 april 2018 om 20:10

Andy Schleck, nog altijd maar 32 jaar.

0
SjoerdvG4thewin 23 april 2018 om 21:24

Eeuwig zonde, als ik terug kijk op de fantastische jaren van Contador en zijn latere, zeer verdienstelijke, carriere, dan is het jammer dat Andy hem niet meer heeft kunnen bevechten.

0
Polleke 23 april 2018 om 22:01

Tja… Andy… stond in 1 keer stil toen zijn grote broer betrapt werd met de vingers in de verboden snoeppot…

0
wielerfan95 23 april 2018 om 22:21

@Polleke Andy stond vooral stil doordat hij een ongelofelijke harde smak in de tijdrit van de Dauphiné maakte, door een windvlaag. Niet dat ik de illusie heb dat Andy schoon reed, maar de valpartij was vooral de reden dat we nooit meer de oude Andy hebben mogen aanschouwen.

0
Mwielerfan 23 april 2018 om 22:40

Andy staat er bij mij vooral om bekend dat ie zo zeurde na zn eigen schakel fout. Ook met sastre werkte ze zeer slecht samen. Ze leken me eerst erg sympathiek maar dat werd steeds minder.
Wat betreft jungels had ie nog nooit iets na 250k laten zien toch? Heuvels en tijdrit natuurlijk wel dus de potentie was duidelijk. Maar als dat het enige is had boom of gesink alles wel gewonnen.

0
Romāns Vainšteins 23 april 2018 om 22:40

Ik denk ook dat het Jungels’ ‘lucky hit’ is gelijk de Wout Poels editie.

0
Lopopodium 23 april 2018 om 23:10

Ik vond Jungels vorig jaar in de Giro d’Italia indrukwekkend goed, dat ik zeker het idee heb gekregen dat er nog wel veel meer in zit. Die wint nog wel een aantal mooie koersen / ritten / klassementen in de komende tien jaar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone