Androni Giocattoli-Sidermec voor 30 dagen geschorst

woensdag 29 juli 2015 om 17:12
Androni Giocattoli-Sidermec voor 30 dagen geschorst

Foto: Sirotti

De UCI heeft Androni Giocattoli-Sidermec voor bijna de hele maand augustus geschorst. De maatregel van de disciplinaire commissie volgt na twee dopinggevallen in korte tijd. 

Maandag kwam naar buiten dat Fabio Taborre positief testte op FG-4592. Een maand eerder liep ook Davide Appollonio tegen de dopinglamp. De nieuwe UCI-regels schrijven voor dat een ploeg voor 15 tot 45 dagen geschorst wordt als meerdere renners binnen een jaar positief testen. De internationale wierunie kiest voor een middenweg en straft de Italiaanse formatie voor dertig dagen.

De schorsing gaat in op 1 augustus. Androni Giocattoli-Sidermec kan nog in beroep gaan.

[poll id=”88″]

Dit artikel delen:

13 Reacties

klootje kriekeljon 29 juli 2015 om 17:23

Zal vast niet de laatste keer zijn dat Savio er weer een onder contract legt waarvan je vantevoren weet dat…

Wim Kruithof 29 juli 2015 om 17:25

Daar wordt de sponsor niet vrolijk van…

Kingstown 29 juli 2015 om 18:04

Erg rare regel dat een ploeg geschorst wordt voor iets wat renners doen.
Niet goed voor de toekomst voor het wielrennen. Als ik sponsor was, dan zou ik meteen een andere sport kiezen om mijn geld in te stoppen. 30 dagen geen exposure is natuurlijk reden genoeg om te stoppen met sponsoring.

Marathoner 29 juli 2015 om 18:27

Hoe kan het dat Astana destijds werd geschorst door de MPCC, maar Androni in dit geval door de UCI wordt geschorst? En meteen de vraag die daaruit voortkomt: waarom heeft de UCI de (opleidingsploeg van) Astana destijds niet geschorst? Het lijkt nog steeds een tamelijk willekeurig proces. Weet iemand van jullie hoe dit in elkaar zit?

Verweggistan 29 juli 2015 om 18:28

@marathoner: Deze regel bestaat pas sinds dit jaar (overgenomen door de UCI van de MPCC)

wiebipedia 29 juli 2015 om 18:31

Ik zou best blij zijn als sponsor. Internationale exposure waar normaal dit zich beperkt tot Italiaanse en Franse koersen. Negatieve reclame is vaak een solide marketingwapen

Koersmaniak 29 juli 2015 om 18:55

Ik vind dit een goeie maatregel, die er kan voor zorgen dat teams ook nauwlettender zullen zijn ipv een oogje dicht te knijpen indien men bepaalde dingen ziet, maar als de renner betrapt wordt, laten ze hem vallen.

Marathoner 29 juli 2015 om 18:58

@ Verweggistan: helder, dank!

123poetertjes 29 juli 2015 om 19:59

Ik heb net even de kalender van augustus bekeken, de enige koers op .1-niveau of hoger die ze eventueel zullen missen is de Tour du Poitou Charentes. Wat dat betreft dus geen probleem.

SolitaryShell 29 juli 2015 om 21:35

Ik weet niet welke kalender jij hebt bekeken, maar die van de Androni-site meldt dat ze in augustus de RideLondon, de Tour du Limousin, Arnhem-Veenendaal, GP Jef Scherens en de Ronde van Tsjechië zouden gaan rijden, allen .1 of hoger.

Lucatony 30 juli 2015 om 07:48

Goede maatregel dit. Volgens mij is er in het verleden vaak genoeg gebleken dat doping vaak juist ploeg-breed geregeld is. Goede manier om dit tegen te gaan dus. En mensen die gaan zitten zeuren over ploegsponsoring; volgens mij is het als sponsor ook wel fijn om te weten of je een ploeg sponsort die actief doping gebruikt, te ja dan te nee. Kwestie van een clausule in je sponsorcontract opnemen zodat je uit kunt stappen wanneer dit gebeurt.

Angus 30 juli 2015 om 09:20

In het verleden is vaak genoeg (achteraf) gebleken dat niet een individuele renner doping gebruikte, maar dat de ploeg structureel producten aan de hele meute uitdeelde. (Geen zin in ? Dan zoek maar een andere werkgever !) Dus de beste maatregel sinds de uitvinding van het wiel, mijns inziens !

west 30 juli 2015 om 12:14

@Angus
Eens. echter, dat systematische gebruik was bij topploegen en niet bij ploegen van het tweede garnituur. Aangezien de eerste stappen mijns inziens meer geld investeren in betere renners en een WT-licentie kopen zullen zijn? Aangezien dat goedkoper is dan een volledig dopingprogramma op poten te zetten. Ploegjes als Androni, Southeast en CCC voeren af en toe raar beleid. Alleen een dopingprogramma op poten zetten heeft wel iets meer voeten in de aarde. Die ploegen waar dat in het verleden van is gebleken waren volgens mij allemaal “topploegen” op het hoogste niveau (Festina, Once, US Postal, TVM, Rabo). Als renner kan je op een gegeven moment niet meer beter worden en dan is voor sommigen de laatste stap om doping te gaan gebruiken. Androni kan volgens mij nog een hoop verbeteren zonder doping uit te gaan delen. En al die opties zijn goedkoper dan een dopingprogramma.

Headlines

Materiaalzone

Populair