Androni Giocattoli-Sidermec wil alsnog Giro-wildcard

dinsdag 2 maart 2021 om 16:48
Androni Giocattoli-Sidermec wil alsnog Giro-wildcard

foto: Cor Vos

Androni Giocattoli-Sidermec wil dit jaar alsnog deelnemen aan de Giro d’Italia. De Italiaanse ploeg kreeg van organisator RCS geen wildcard en daar was ploegbaas Gianni Savio woedend over. Nu doet hij een beroep op de MPCC.

In een open brief aan de MPCC, de beweging voor een geloofwaardig wielrennen, deelt Androni Giocattoli-Sidermec andermaal de teleurstelling. “Is wielrennen waarin de sportief-ethische principes niet meegenomen worden nog geloofwaardig? Voor ons niet, maar voor de organisatie van de Giro d’Italia duidelijk wel”, valt te lezen. Alpecin-Fenix, Bardiani CSF Faizanè, EOLO-Kometa en Vini Zabù kregen wel een uitnodiging.

‘We zijn de beste Italiaanse profploeg’
Savio is van mening dat zijn ploeg een van de drie wildcards verdient, omdat Androni de afgelopen vier jaar op basis van resultaten ‘absoluut superieur’ is geweest aan de andere ploegen die wel een wildcard hebben ontvangen. “In feite zijn we het beste Italiaanse profploeg op internationaal niveau, in de UCI World Ranking, in de Europe Tour en de Ciclismo Cup”, aldus Androni Giocattoli-Sidermec.

De UCI besloot begin dit jaar om het aantal wildcards uit te breiden. “We waren ervan overtuigd dat minstens een daarvan zou worden vergeven op sportieve basis. Daarom zijn we geshockeerd dat we die uitnodiging, die we verdienen, niet hebben ontvangen. Gezien deze verschrikkelijke beslissing van RCS Sport vragen we de MPCC om formeel tussenbeide te komen om te geloofwaardigheid te waarborgen”, zo sluit het statement af.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jan Rodenburg 2 maart 2021 om 17:14

Hoe leuk de ploeg dan ook mag koersen, geen wildcard betekent geen wildcard.

ivo001 2 maart 2021 om 17:22

Neem je verlies.

Ward 2 maart 2021 om 18:11

Dus dan zou de MPCC moeten bemiddelen ten nadele van een ander team? Dat gaat niet gebeuren he…

KimJungPoels 2 maart 2021 om 18:16

Kan me het gevoel van onrechtvaardigheid wel voorstellen over de laatste aantal jaren. Androni is al jaren veruit het beste PCT team, leveren ook de meeste Italiaanse en niet Italiaanse goede WT renners af van al die ploegen. En dan worden Eolo, Bardiani en nota bene Vini Zabu uitgenodigd…

En Savio bestaat natuurlijk door de Giro. Hij heeft al jaren problemen genoeg sponsoren bij elkaar te krijgen, en het mislopen van de Giro is daarbij een super grote klap.

In 2017 werden ze ook onterecht niet uitgenodigd. Heel jong ploegje hadden ze toen. Inmiddels zijn er een paar van die jongens toch wel aardige coureurs geworden. Bernal, Ballerini, Sosa, Masnada, Cattaneo en Vendrame. Alleen op basis van dit gegeven zou Androni altijd het voordeel van de twijfel moeten krijgen.

Lance4eva 2 maart 2021 om 18:19

Tutti hysterica.

Gilberto 2 maart 2021 om 20:12

Androni verdient het gewoon, klaar

SCIC 2 maart 2021 om 20:55

Verdienen misschien wel, maar krijgen verwacht ik niet. Ook voor de komende jaren is het perspectief voor deze ploeg niet goed. Zeker als het aantal teams teruggaat naar 22.

Gilberto 2 maart 2021 om 20:57

Ik vind dat triest, sierraad voor de wielersport

toiletduck 2 maart 2021 om 23:12

Hoewel Savio feitelijk allicht gelijk heeft, denk ik dat hij zichzelf en zijn ploeg hier met het oog op toekomstige wildcards geen plezier doet.

Wim Kruithof 3 maart 2021 om 00:15

och ik mis het roze van Lampre en gifgroene Liquigas. Italië is een karikatuur van wat ze ooit was, terwijl jaarlijks de mooiste koersen – als Strade Bianche – door de Laars gaat.

Hoe triest.

Headlines

Materiaalzone

Populair