Androni-baas Savio: “Kans is groot dat Sosa volgend jaar bij Trek rijdt”

dinsdag 14 augustus 2018 om 09:27

Sosa met de leiderstrui in de Adriatica Ionica Race. Foto: Sirotti

Iván Sosa rijdt zo goed als zeker in 2019 voor Trek-Segafredo. Ploegbaas Gianni Savio van Androni Giocattoli-Sidermec bevestigt aan El Pais het gerucht dat er al sinds juli was. “Er ontbreken nog een aantal details om de overeenkomst met Trek te sluiten. Maar het idee is dat Iván Ramiro Sosa volgend jaar in een groot team zal zitten.”


Sosa reed een sterke Ronde van Burgos, met een etappewinst en de eindzege als resultaat. Het 20-jarige talent van Androni Giocattoli-Sidermec won dit jaar al meer wedstrijden: de Ronde van Bihor-Bellotto, Adriatica Ionica Race en de Sibiu Cycling Tour. De Colombiaan is bezig aan zijn tweede seizoen op pro-continentaal niveau.

Dit artikel delen:

8 Reacties

KimJungPoels 14 augustus 2018 om 09:50

Is nog een stuk indrukwekkender dan Bernal vorig jaar rond deze tijd in het seizoen was. Van de laatste 6 rittenkoersen die Sosa reed won hij er vier, viel hij een keer uit in de leiderstrui en reed hij 1x (In Slovenie) redelijk anoniem rond.

Voor een 20-jarige best wel bizar. Hopelijk maakt ie niet dezelfde ontwikkeling door als Bernal bij zijn overstap naar de WT, anders wint ie volgend jaar zelfs de rondjes waar ie niet start. :P

josi 14 augustus 2018 om 09:57

Dat haalt de gemiddelde leeftijd daar natuurlijk wel aardig naar beneden. Ik begrijp de keuze wel, want hij zal bij Trek waarschijnlijk wel de ruimte krijgen om vaak voor eigen kans te rijden. Op veel beleid bij het ontwikkelen van klassementsrenners (of het opbouwen van een ploeg) heb je ze de laatste jaren echter niet kunnen betrappen.

Kraanwater 14 augustus 2018 om 10:15

Lijkt me een goede renner voor Trek. Ik vind Trek een beetje kleurloos en zo’n renner kan een hoop brengen. Zijn tijdrit valt vergeleken Bernal toch wel wat tegen? Al heeft die natuurlijk nog tijd zat om zich te ontwikkelen. Naast Sosa zou ik ook Landa graag zien bij Trek

ebl 14 augustus 2018 om 10:18

Mooie renner, maar een Colombiaan, dus nul garantie dat ze eenzelfde ontwikkeling hebben als Europese 20jarigen. Voorbeelden te over van piepjonge vroegrijpe Colombianen die maar heel beperkt doorgegroeid zijn.

KimJungPoels 14 augustus 2018 om 10:29

Ik zie eigenlijk de laatste jaren toch wel een vrij groot leger goede Colombiaanse renners eigenlijk. Oke, ze domineren gelukkig niet de hele sport, maar ze zijn er toch wel vaak bij in de grote rondes.

En deze lichting met Bernal en Sosa lijkt duidelijk ook wel om de knikkers mee te gaan doen. Of ze ook echt de ene na de andere grote ronde gaan winnen is inderdaad nog ff afwachten.

Verder zou het inderdaad wel goed zijn als Trek met Sosa en Ciccone ook eens op wat jonge renners in gaat zetten.

Samlambeej 14 augustus 2018 om 10:56

Licht aan het eind van de tunnel voor Trek.
Er kloppen wel erg veel van die geruchten he?! Leuk!

HoofdIsVrij 14 augustus 2018 om 13:56

@ebl
Eensch.
Wordt dit de nieuwe Bernal of de nieuwe Rodrigo Contreras?

Mwielerfan 14 augustus 2018 om 17:53

Is die leeftijd wel betrouwbaar? Om gescout te worden is een lagere leeftijd opgeven in sommige delen van de wereld heel normaal.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.