Andrey Amador zet carrière voort bij Team Ineos
foto: Cor Vos
woensdag 12 februari 2020 om 11:49

Andrey Amador zet carrière voort bij Team Ineos

Zoals verwacht heeft Team Ineos Andrey Amador als aanwinst gepresenteerd. De Costa Ricaan, die gisteren zijn contract bij Movistar verbrak, tekende een verbintenis voor drie seizoenen bij de ploeg van Dave Brailsford.

Nu Amador zich officieel bij de Britse ploeg heeft vervoegd komt er een einde aan een heuse transfersoap. Movistar maakte in juli 2019 bekend dat de 33-jarige Amador had bijgetekend bij de Spaanse WorldTour-formatie, maar eind september kwam naar buiten dat de renner een streep had gezet door het akkoord en naar Team Ineos zou vertrekken. Amador wil dolgraag voor de Britse sterrenformatie koersen en werd onlangs al gespot in het tenue van Team Ineos, maar Movistar wilde zijn steunpilaar niet zomaar laten gaan. Gisteren kwam er dan toch een akkoord tussen de partijen.

In het communiqué dat Team Ineos verspreidde begint Amador met een dankwoord aan zijn oude werkgever. “Ik heb mijn hele sportieve carrière voor Movistar gereden en ik heb veel aan hen te danken, maar het voelt nu als het juiste moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

“Alles geven voor het team”
“Ik ben blij om samen met Richard Carapaz onderdeel uit te maken van deze ploeg. Ik ben blij dat we samen kunnen rijden na wat we vorig jaar tijdens de Giro d’Italia hebben bereikt. Ik ga in elke race alles geven voor het team. Ik heb nog steeds een hoop te leren en ik kan nog verbeteren als renner. Team Ineos is de perfecte plek voor mij om dat te doen.

Dave Brailsford zegt in het perspraatje dat hij een groot bewonderaar is van Amador. “Zijn continue inzet voor doelen van de ploeg, zijn vermogen als allrouder en zijn vrolijke persoonlijkheid zijn exact de dingen die ik zoek in een renner van onze ploeg.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
12 februari 2020 11:55
Die heb ik niet zien aankomen.
12 februari 2020 11:58
Op deze manier blijft Team Ineos wel de sterkste in het veld.
    12 februari 2020 12:26
    Amador, Bernal, Carapaz, Castroviejo, Dennis, Dunbar, Froome, Hart, Hayter, Henao, Kwiatkowski, Moscon, Narvaez, Sivakov, Sosa, Thomas, Van Baarle,... Hoeveel treintjes moet je hebben bergop...
    12 februari 2020 12:27
    Ben benieuwd, gaat hij naar Giro of Tour gaan?
    Tourploeg lijkt mij vast te liggen: Thomas-Froome-Bernal-Castrovejo-Kwiat-Rowe-Van Baarle en Sivakov (zie bericht op WF)
    Giro zou dan Carapaz-Dennis-Amador-Hart-Dunbar-Ganna-Sosa-Moscon worden...
    Pff die twee ploegen kunnen eigenlijk een GT winnen :D
    Dan zijn er nog luxeknechten zoals Golas-Knees-Narvaez-Stannard-Swift-Seb.Henao-Lawless en talenten als Hayter.
    12 februari 2020 12:39
    @thoin, Carapaz doet de dubbel Giro- Tour.

    Ik zie Amador ook wel kans maken op een Tourselectie.
12 februari 2020 13:16
31 renners onder contract UCI?
    12 februari 2020 13:27
    Kyrienka is ondertussen gestopt wegens hartproblemen.
12 februari 2020 14:47
Eindelijk weet Ineos eens een renner binnen te halen die zowel een stevige tijdrit in de benen heeft als goed bergop uit de voeten kan. Daar ontbrak het tot dusver toch nog wel een beetje aan.
    12 februari 2020 16:28
    Dan had Ineos beter voor Gijs Leemreize kunnen kiezen.
    12 februari 2020 23:36
    Het wordt nog eens wat met deze ploeg, ze konden nog wel wat versterking gebruiken inderdaad.
12 februari 2020 22:46
Boehhh, piss of man!
Amador is te goed.

Reacties zijn gesloten.