André Greipel sprint naar ritzege in Vierdaagse van Duinkerke

woensdag 9 mei 2018 om 16:46
André Greipel sprint naar ritzege in Vierdaagse van Duinkerke

foto: Sirotti

André Greipel heeft de verwachte massasprint in de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. Voor de 35-jarige Duitser van Lotto Soudal is het zijn tweede dagsucces in de Franse rittenkoers, negen jaar geleden was hij er namelijk ook al eens de beste. Daarachter klopte Timothy Dupont Bryan Coquard nipt in de strijd om de tweede plaats. Wouter Wippert was vierde. Coquard is wel de nieuwe leider.

Conor Dunne en Brice Feillu vormden vandaag de kopgroep in de ruim 177 kilometer lange rit naar Soissons. De 26-jarige Ier en de 32-jarige Fransman hadden na zeventig kilometer koers drie minuten te pakken. Dunne verloor in de openingsrit al bijna vier minuten en stond dus al op achterstand, Feillu was echter in het peloton geëindigd in de door Marc Sarreau gewonnen etappe en reed virtueel in de leiderstrui.

De voorsprong van het duo was maximaal 4’30”, maar liep daarna onder impuls van FDJ terug. Met zestig kilometer voor de wielen zakte de marge onder de twee minuten. Op het lokale parcours rond Soissons kwam het peloton steeds dichter en bij het ingaan van de laatste twintig kilometer was de voorsprong nog slechts een halve minuut. In de voorposten van de grote groep werd de weg geplaveid voor de sprinters, maar er wachtte hen nog een klim in de slotfase.

Handdruk
Dunne en Feillu bedankten elkaar op elf kilometer van de streep met een handdruk en werden even later ingerekend na hun lange vlucht. De passage van Pasly op tien kilometer van de finish bracht de sprinters niet aan het wankelen, waarna er gesprint ging worden om de dagzege. In Souissons won Greipel vervolgens met een fietslengte voorsprong. De Duitser won eerder dit seizoen al twee ritten in de Tour Down Under.

Dit artikel delen:

8 Reacties

WernerFranke 9 mei 2018 om 16:48

Bouhanni gaat hier echt geen rit winnen, die raakt echt geen poot vooruit.

horsm 9 mei 2018 om 16:50

En Wippert 4!

Tiim 9 mei 2018 om 17:00

@WernerFranke

Keurig 16e ;)

(die kan er maar beter mee ophouden)

Sagan=hulk 9 mei 2018 om 17:04

Zoals ik gisteren zei, Lotto-Soudal moet altijd Greipel laten sprinten. Jammer dat hij gisteren de laatste kilometer liet lopen anders was eindwinst zeker mogelijk. Bouhanni veel te veel energie vesrpild voor de echte sprint.

Samamba 9 mei 2018 om 17:19

@Sagan=hulk
Alsof Greipel niet zelf beslist wanneer hij sprint. Greipel heeft na een blessures altijd een paar etappes nodig vooraleer hij durft vol te gaan. Het is zelfs een beetje verrassend dat hij er deze keer maar één nodig had. Goed voor het vertrouwen.

Samlambeej 9 mei 2018 om 17:47

Zal m deugd doen.

volger 9 mei 2018 om 19:27

Tis hem wat mij betreft ook erg gegund

Mwielerfan 9 mei 2018 om 23:47

Dupont coquard en wippert op de weg terug? Geen schande om van greipel te verliezen.

Headlines

Materiaalzone

Populair