André Greipel: “Quick-Step topfavoriet voor Hammer Series”
Foto: Sirotti
donderdag 1 juni 2017 om 12:17

André Greipel: “Quick-Step topfavoriet voor Hammer Series”

André Greipel is één van de grote namen aan de start van de Hammer Series, de nieuwe meerdaagse wielerkoers die morgen van start gaat. De Duitse sprinter wil in Limburg zijn conditie aanscherpen met het oog op de Tour, maar kijkt ook uit naar het nieuwe wedstrijdconcept.

De wedstrijden van de Hammer Series worden verreden op een korte omloop en hebben een totale afstand van tussen de 44,7 en 99,2 kilometer. “Ik ben een voorstander van korte wedstrijden, dat is ook interessanter voor de kijkers”, zegt hij op de site van zijn ploeg Lotto Soudal. “Koersen op een lokaal circuit is bovendien veiliger en het publiek ziet de renners een aantal keer passeren.”

Hij kijkt uit naar hoe de wedstrijden zullen verlopen. “Er hoort een specifieke tactiek bij dit type wedstrijd. Ploegen kunnen verschillende renners laten sprinten voor de punten onderweg. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe de teams dit zullen aanpakken. Het zou wel eens verrassend kunnen zijn. Quick-Step Floors is een grote kanshebber op de eindzege”, denkt hij.

Lees hier onze voorbeschouwing op de Hammer Series Sportzone Limburg

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2017 12:38
Lotto-Soudal heeft zelf ook geen onaardig ploegje met o.a. Greipel en Wellens.
1 juni 2017 12:43
Heeft toch vrij veel weg van een criterium vind ik.
1 juni 2017 12:57
@BasBelgie,
En? Dit is positief of negatief?
Ik mag hopen dat het i.i.g. verschilt met een criterium in dat er hier niet vooraf is afgesproken wie er gaat winnen.

Ik vind het leuk dat ze met deze wedstrijd een ander format uitproberen en ben net als Greipel ook erg benieuwd hoe de verschillende teams deze wedstrijd tactisch gaan aanpakken.
1 juni 2017 13:42
Het is toch een leuk initiatief? Een andere aanpak en zeer gericht op bezoekend publiek.
1 juni 2017 13:53
Ik hoop voor het bezoekend publiek dat de uitslagen van de tussensprints op de een of andere manier gecommuniceerd worden, anders heb je aan de finish geen idee wie er gewonnen heeft. (Tenzij een ploeg dermate dominant is dat dit ook met het blote oog wel zichtbaar is)
1 juni 2017 14:28
Hier gaan de renners denk ik echt wel dat de renners gaan rijden voor winst hoor. In tegenstelling tot zeurpietend WF staan hier mannen met een frisse blik aan de start die het maar wat mooi vinden eens een uitstapje te maken. Voor de mensen die zelf wel eens op de fiets zitten zal het bekend klinken dat zoiets als dit gewoon echt leuk is om eens te doen.

Persoonlijk vind ik het vooral erg mooi om te zien dat de UCI hier een status aan verleend heeft!
1 juni 2017 14:34
Misschien ook wel de sterkst bezette 2.1 wedstrijd van het jaar?
1 juni 2017 14:35
Waarom is dit rondrijdend circus een 2.1 koers? Het is gewoon een dom criterium waarbij het algemeen klassement totaal onnozel is.
1 juni 2017 14:42
Alle negatieve reacties hier ten spijt van de betreffende 'kenners'; wat mij betreft een prima initiatief. De wielersport zal moeten vernieuwen om sponsoren en publiek te kunnen blijven trekken.
1 juni 2017 18:31
Bij het AK heb ik ook vraagtekens; hoe maken ze dat in godsnaam eerlijk?
1 juni 2017 21:25
Shit...te laat gehoord dat de presentatie vandaag in Sittard was, toen ik aankwam was het bijna afgelopen.
Mooi initiatief, ben Benieuwd

Reacties zijn gesloten.