André Greipel: “Liever Ster ZLM Toer dan Dauphiné of Zwitserland”

maandag 5 juni 2017 om 17:10
André Greipel: “Liever Ster ZLM Toer dan Dauphiné of Zwitserland”

Foto: Sirotti

André Greipel is volgende week één van de publiekstrekkers in de Ster ZLM Toer. De Duitse sprinter verkiest de etappekoers door Zuid-Nederland boven een deelname aan de twee WorldTour-koersen die deze maand op het programma staan.

“In mijn planning richting de Tour de France komt dat beter uit dan wedstrijden als de Dauphiné en de Ronde van Zwitserland”, verklaart hij op de site van de wedstrijd zijn keuze. “Voor een type renner als ik zijn die koersen wel wat zwaar en ze bieden ook minder sprint kansen”, legt Greipel uit.

Greipel vindt dat een deelname aan de Ster ZLM Toer goed te combineren is met het Duits kampioenschap. “Daar komt bij dat de wedstrijd niet heel ver van mijn huis is, dus het is ook geen zware en lange verplaatsing. Dat is ook mooi meegenomen.” Het parcours van de vijfdaagse rittenkoers bevalt hem. “Het is een mengeling om enerzijds competitieritme op te doen en anderzijds in de iets zwaardere ritten een goede training af te werken, waarbij ik kilometers kan maken en toch op competitieniveau uitkom.”

Hoewel er kansen liggen voor sprinters, weet Greipel nog niet of hij elke gelegenheid zelf mee zal sprinten voor de zege. “In het verleden heb ik in sommige ritten echt gesprint, maar het gebeurde ook wel eens dat ik de sprint overliet aan iemand anders uit het team. Dat zal dit jaar ook zo kunnen zijn.”

De Ster ZLM Toer staat op de kalender van woensdag 14 t/m zondag 18 juni. Vorig jaar ging de eindzege naar Sep Vanmarcke.

Dit artikel delen:

6 Reacties

mollemarijden 5 juni 2017 om 17:23

Mooi dat ZLM toer toch veel goede WT ploegen kan trekken met een sterk deelnemersveld.
Is het al bekend welke ploegen allemaal komen van de WT?
Langs de Be Lotto neem ik aan ook de NL Lotto en Sunweb. Maar vaak nog wel 2/3 andere goede WT ploegen.

Edit: https://www.sterzlmtoer.nl/teams/nl
Naast de 3 ploegen die ik opnoemde QST & Katuhsa. Maar ook Cofidis, Wanty, Roompot, Topsport Vlaanderen aanwezig. Dus wordt zeker mooi deelnemersveld met Greipel, Kittel en Groenwegen als 3 toppers bij de sprinters.

0
Wielrennertje 5 juni 2017 om 18:39

@Mollemarijden Cavendish heeft ook al wat keertjes meegedaan. Altijd wel een leuke koers, normaal was er altijd een proloog in Goes, waar ik niet zo ver vandaan woon. Was altijd wel leuk om te zien met toch wat bekenden.

0
Il Cavaliere 5 juni 2017 om 18:50

Helaas doet De Stroet niet mee dit jaar met Vlasman.

0
oscarito1908 5 juni 2017 om 19:09

De Stroet had iedereen met gemak er opgelegd.

0
fraine gal 5 juni 2017 om 21:36

@Mollemarijden: Het deelnemersveld van dit jaar in de Ster ZLM Tour is zwakker dan dat vorig jaar en er waren ook meer World Tour ploegen.

0
TykkeThor 5 juni 2017 om 23:14

Een ZLM tour zonder de snelste man van Nederland is een onthoofde editie inderdaad.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone