Amstel Gold Race wil met smallere wegen finale spannender maken

donderdag 15 februari 2018 om 10:51
Amstel Gold Race wil met smallere wegen finale spannender maken

De finale van de Amstel Gold Race wordt dit jaar wederom aangepast. In de 16 kilometer lange finalelus gaat de wedstrijd smallere wegen opzoeken. Koersdireceur Leo van Vliet hoopt dat hierdoor de wedstrijd lastiger te controleren wordt.

“In 2017 hebben we gezien dat we door een simpele wijziging aan te brengen een attractievere wedstrijd tot gevolg hebben gekregen. Met deze nieuwe wijziging zullen de kanshebbers op de overwinning zich ruim voor dat de finale begint goed moeten positioneren of al ten aanval moeten zijn getrokken”, aldus Van Vliet.

Net als vorig jaar ontbreekt de Cauberg in de laatste lus. De Geulhemmerberg en Bemelerberg zijn hier wel in opgenomen. Na de beklimming van de Geulhemmerberg volgt er nu een afdaling over de Kuitenbergweg. Hierna steekt het peloton op weg naar Bemelen de Rasberg over. Na de Bemelerberg slaan de renners nu linksaf naar Terblijt. Via de de Rijnsbergerweg komt men op de Sibberweg voor de slotkilometer.

De Amstel Gold Race wordt dit jaar verreden op zondag 15 april. Na de start in Maastricht krijgen de renners in 260 kilometer 35 beklimmingen voorgeschoteld.

Dit artikel delen:

31 Reacties

john 15 februari 2018 om 17:14

Het maakt die vent niks uit waar de finsh is als zijn feest tent maar vol loopt ,en boven op de cauberg had/heeft hij geen plek om die op te zetten

Haanaf 15 februari 2018 om 19:39

“Spannender kunnen we het niet maken, wel gevaarlijker”.

west 15 februari 2018 om 20:42

Òf: de ploegen moeten nog meer controleren en het nog meer bij elkaar houden als een veredelde, ingewikkelde Nokere-Koerse…

Covadonga 15 februari 2018 om 21:24

De finish mag van mij ook op de Cauberg terug, maar alternatieve trajecten vind ik ook prima. Het is sowieso een leuke koers.

Jungle Man 15 februari 2018 om 21:55

De oude finish eyserbosweg-fromberg-keuteberg-Cauberg, met de oude aanloop rond doir Valkenburg bevirbmij het meest

Hoebele 16 februari 2018 om 00:33

Was dan niet de Bemelerberg opgegaan, maar via Antoniusbank langs de groeve ’t Rooth omhoog gegaan, prachtig mooie klim!

Headlines

Materiaalzone

Populair