Amstel Gold Race in oktober: “We hebben een goede datum te pakken”
foto: Cor Vos
dinsdag 5 mei 2020 om 19:00

Amstel Gold Race in oktober: “We hebben een goede datum te pakken”

Leo van Vliet is tevreden over de nieuwe datum van de Amstel Gold Race. De wedstrijd waar hij koersdirecteur van is, zal – als de coronacrisis het toelaat – verplaatsen naar 10 oktober.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Vliet had een duidelijke voorkeur naar een nieuwe datum in oktober in de hoop dat dan het coronavirus onder controle is. “We hebben een goede datum te pakken”, zegt Van Vliet tegen het AD. “We zitten nu in een kwade periode, maar het kan alleen maar beter worden.”

Dumoulin en Van der Poel
“Op 1 november was weer te laat geweest vanwege de toertocht en in augustus lopen we het risico dat de wedstrijd misschien toch geschrapt wordt en er wordt niet meer geschoven in de kalender.’’

De nieuwe datum biedt ook kansen op een sterk deelnemersveld. “Eerst de kasseien en dan de Amstel, dan twijfelen renners vaak. Maar met Vlaanderen en Roubaix erna, dan kan Mathieu van der Poel gewoon bij ons rijden. En als Tom Dumoulin goed uit de Tour de France en het WK komt, kan hij ook bij ons meedoen.’”

Wedstrijdkalender oktober
3-25 oktober: Giro d’Italia
4 oktober: Luik-Bastenaken-Luik
10 oktober: Amstel Gold Race
11 oktober: Gent-Wevelgem
14 oktober: Dwars Door Vlaanderen
15-20 oktober: Gree – Tour of Guangxi
18 oktober: Ronde van Vlaanderen
20 oktober-8 november: Vuelta a España
21 oktober: Driedaagse Brugge-De Panne
25 oktober: Paris-Roubaix
31 oktober: Ronde van Lombardije

Bekijk hier de volledige WorldTour-wedstrijdkalender

Of de wedstrijden daadwerkelijk kan doorgaan is afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
5 mei 2020 20:01
Zou de Giro niet degraderen tot een b-koers dit jaar mocht het allemaal zo gaan lopen vraag ik me af, ik geloof niet dat daar veel teams in hun sterkste opstelling gaan rond rijden. Wat wel weer kansen bied voor de net niet top klassementsmannen op een mooie zege.
    6 mei 2020 09:10
    Misschien kan Gesink dan nog eens schitteren in een grote ronde.
    6 mei 2020 09:19
    Ik denk niet dat er al te veel mensen echt gaan huilen als het startveld wat atypisch is of niet over het idee van 'Grr, B-koers' heen kunnen stappen. Na 1 uur op de fiets doe je het gewoon met wie er wel rijden en negeer je simpelweg alle als me tante ballen had - posts in bijgaande topics.
    6 mei 2020 18:38
    Wie weet wat voor moois er uit rolt, misschien wordt dat wel de leukst ronde je weet het nooit
    6 mei 2020 18:38
    Wie weet wat voor moois er uit rolt, misschien wordt dat wel de leukst ronde je weet het nooit
6 mei 2020 14:41
Het is mooi dat de Amstel (waarschijnlijk) toch nog gereden gaat worden. Het is een mooie datum, maar toch zeker geen ideale. De Waalse renners zullen na LBL normaal ook starten in de Amstel. De Vlaamse renners, die normaal de Amstel nog rijden, zullen nu eerder voor GW kiezen. Combineren van Amstel en GW zullen niet veel renners doen.
Om de naam van Van der Poel er maar tussen te gooien: Zou hij kiezen voor Amstel of GW?
    7 mei 2020 10:18
    Ik denk de Amstel aangezien hij daar titelverdediger is.

    Denk ook dat zijn sponsors dat een iets beter idee vinden. Hij is daar praktisch de hele dag op tv. Terwijl dat in GW op zijn gunstigst een halve dag is tussen alle Vlaamse toppers.

    Volgens mij ligt de Amstel hem ook beter dan GW (korte klimmen vs. zware kasseien en wind) maar durf dat niet helemaal te zeggen.
    7 mei 2020 10:25
    Kan gewoon dubbelen, kan ie.
    7 mei 2020 10:42
    Zou me ook niet verbazen.

Reacties zijn gesloten.